Знаете ли тайната на слабите жени? Тези, които ядат каквото

...
Знаете ли тайната на слабите жени? Тези, които ядат каквото
Коментари Харесай

Тайната на слабите жени

Знаете ли тайната на слабите дами? Тези, които ядат каквото си изискат и когато си изискат, без да напълняват? Не е значимо количеството, а това по какъв начин комбинират храните и какво е отношението им към тях.

Слабите хора не се успокояват с храна, нито се лишават от нея като тези, които се подлагат на диети. Диетите понижават метаболизма, тялото продължава да е гладно и натрупа калориики за „ черни дни ".

Много хора, които се борят с непотребните килограми, страдат йо-йо резултата - гладуват, а по-късно се тъпчат, което значи, че смъкват килограми, само че след това си ги връщат двойно.

Ако желаете да се храните вярно, имайте поради калоричността на храните, т.е. какъв брой калории има на 100 грама от даден артикул. Това е леко досадно занятие, само че когато има проблем, би трябвало да има и решение.

Яжте умерено по-големи количества нискокалорични храни, само че не и огромни количества висококалорични храни. Важно предписание: наблягайте на свежи храни и артикули, които не са минали през мощна термична обработка, процеси на хидрогениране и пречистване.

Гладът и апетитът вървят ръка за ръка в управлението на тежестта. Полезна мерилка в това е Индексът на насищане, формиран от доктор Сузан Холт от университета в Сидни.

За стандарт се приема белият самун и останалите храни се съпоставят с него. Той се пресмята с времето, което ще измине откакто сте изяли една храна, преди още веднъж да станете гладни.

В общи линии, колкото повече фибри, протеини и вода имa в хранителния ни режим, толкоз по-голям ще е надлежно и коефициентът ни на насищане.

Коефициентът на насищане на някои от най-използваните храни:

Задушени картофи – 232;

Бяла риба – 225;

Овесени ядки – 209;

Портокали – 202;

Ябълки – 197;

Кафяви спагети – 188;

Телешко месо – 179;

Грозде – 162;

Пълнозърнест самун – 157;

Царевица – 154;

 Здравословно хранене

Яйца – 150;

Сирене – 146;

Кафяв ориз – 138;

Бял ориз – 132;

Солени бисквити – 127;

Бели спагети – 119;

Корнфлейкс – 118;

Банани – 118;

Житни растения – 116;

Пържени картофи – 116;

Бял самун – 100;

Сладолед – 96;

Кисело мляко – 88;

Фъстъци – 84;

Поничка – 68;

Кекс – 65;

Кроасан – 47.

Хранете се обикновено, включвайки по-горните артикули в менюто си, и за негативно време ще се почуствате по-добре и ще свалите някой и различен кг.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР