Знаете ли на кого ще продадете ядрените си реактори -

...
Знаете ли на кого ще продадете ядрените си реактори -
Коментари Харесай

Мария Захарова с ексклузивен коментар за атомните ни реактори


" Знаете ли на кого ще продадете нуклеарните си реактори - на хора, минали към екстремистка терористична активност, които обстрелваха Запорожката АЕЦ, които неотдавна взривиха амонячен водопровод на личната си територия ". Това заяви говорителят на външното министерство на Руската федерация Мария Захарова в изявление за Мартин Карбовски, излъчено в канала му в YouTube.

" Искате да ми кажете, че ще ги продадете на хора, които подвигнаха във въздуха Каховската водноелектрическа централа? И в случай че имате подозрения, че това е тяхно дело, ще ви дам образец - от 2014 година непрекъснато минират електропроводите към Крим, блокирали са притока на вода. Това са терористични актове. На тези хора ли смятате да доставяте енергийни мощности ", попита риторично Захарова.
-->
Тя насочи въпрос към Карбовски в действителност ли счита, че това е спор сред Русия и Украйна за територия.

" Абсолютно не е по този начин, цялата мощност на Западния свят, на първо място Съединени американски щати и Англия водят война с нас, а Европейски Съюз бива употребен от тях ", акцентира представителят на съветското външно министерство и продължи:

" Но за вас е ужасно друго - главният удар е ориентиран косвено - против Европейски Съюз, това е фантазията на Съединени американски щати - да унищожи стопанската система на Европейски Съюз. Затова Англия напусна Европейски Съюз, с цел да не поеме икономическия удар ".

Тя акцентира, че задачата на Щатите е доста бизнеси да се пренесат там и да заплащат налозите си в Съединени американски щати.

" Европейски Съюз не съумя 8 години да урегулира украинската рецесия на своя личен континент, тъй като Съединени американски щати не разрешиха да го направи ", безапелационна беше Захарова.

Относно русофобията в България, Захарова разяснява, че я е имало я преди, има я и в този момент - " това е един от детайлите на политическия пейзаж и се демонстрира по разнообразни способи ".

" Ясно е кой стои зад това и че всичко това върви. Има хора, които приказват, че в България би трябвало да си сверявате часовника единствено по Америка, че връзките с Русия би трябвало да се пресечен. Има голямо количество разнообразни отзиви и измежду тях има и русофобски ", разяснява Захарова.

Те уточни, че в Европейски Съюз също са антируски настроени и показа данни от статистика, съгласно които под 20% от българските жители възприемат Русия като зложелател или противник, а 60% от българите преглеждат Русия като съдружник или сътрудник.

" Дори и да не го приемем за безспорна истина, проучването има задоволително внушителен темперамент ", означи още Захарова.

Попитана дали знае какво са дали обещание от Министерски съвет на украинския президент Володимир Зеленски при визитата му в България, тя акцентира, че тази информация могат да ни дадат единствено българските управляващи.

Говорителката на съветското външно министерство напомни енергийното съдействие с Русия, като по думите ѝ здравомислещите са видели в това съдействие финансови плюсове, тактики и вероятности. " А обособени фактори говореха, че всичко това е излишно и прокарваха американски енергийни ползи на българския пазар ", добави Захарова.
 
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР