Знаете ли, че все още има места на Земята, където

...
Знаете ли, че все още има места на Земята, където
Коментари Харесай

Конспирации! Защо е забранено да се лети над Антарктида

Знаете ли, че към момента има места на Земята, където неразрешено самолетите да летят? Най-големият сходен район на планетата е Антарктида, над която въздушните пътувания са неразрешени повече от половин век. През 1959 година няколко огромни международни сили реализираха общо съглашение – да употребяват южния континент извънредно за мирни цели, да вземем за пример за научни проучвания, напомня уеб сайтът „ Новото знание ”. И стартира две версии за какво не се лети над ледения континент.

Въпреки обстоятелството, че Антарктида не принадлежи на никого, самолетните компании не рискуват да изпращат своите самолети там от съображения за сигурност. В случай на изключителни обстановки самолетите просто няма къде да кацнат.

Разбира се, построяването на писти е допустимо, само че това, както и поддръжката им ще изисква големи средства и никой не би се наел да ги дава, до момента в който континента не принадлежи на никого.

Въпреки това обаче не може обаче да се каже, че над Антарктида въобще не се лети. Напоследък някои самолетни компании провеждат туристически полети над Антарктида и то против забележителна сума за рискованото пътешестване.

Любителите на мощни чувства могат да се качат на хеликоптер в Австралия, Чили или Аржентина и да създадат оглед от птичи взор на забавните места в Антарктида.

Космически лъчи, които вместо да падат на Земята от космоса, изригват от земята, е втората версия за какво не се лети над ледения континент.

През 2018 година физиците бяха шокирани от новината, че от Южния полюс се излъчва необичайно излъчване. Физиците, се запитаха: Що за частици са това? Това е нещо ново.

Може би очаквате свръх енергийните частици неутрино да идват от небето, а не от Земята, само че тъкмо това са разкрили учените. Фактът, че галактическите лъчи идват от Земята, повдига въпроса: Как е допустимо това?

Антарктида и до през днешния ден остава един от последните неразучени географски региони на нашата планета. Тя към момента е една от най-големите загадки на днешния ден.

Това е земя на крайности. Почти 98% от континента е затрупан с лед с дебелина до 4,8 км. Японската планина Фуджи, висока 3776 метра, даже не може да пробие повърхността му. Температурите постоянно падат под минус 45 градуса по Целзий с ветрове до 320 км/час.

Старите карти казвали: „ Тук са чудовищата. “

Нещо наподобява се случва на този загадъчен континент на Южния полюс. Много хора допускат, че Антарктида е някаква извънземна база.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР