Знаете ли, че в някои от напредналите страни един средностатистически

...
Знаете ли, че в някои от напредналите страни един средностатистически
Коментари Харесай

Спасете храната от разваляне с този трик

Знаете ли, че в някои от напредналите страни един средностатистически човек изхвърля към 10 кг храна на месец. Една от аргументите е, че от време на време продуктите се скапват, преди да сме ги употребявали. По този метод освен губим храна, само че и ощетяваме бюджета си.
За благополучие има някои кухненски трика, с които можете да запазите храната свежа и вкусна по-дълго време:
1. Сложете хартиена забрадка под зеленолистните зеленчуци

Листата на зелената салата елементарно повяхват, а в случай че я оставите за няколко дни най-вероятно към този момент няма да желаете да я употребявате. Наличието на влага и бактерии кара листата елементарно да загниват. За да намалите равнището на влагата, изпод поставете хартиени кърпи, които да я всмукват.

2. Запазете половин ябълка или авокадо с лимон

Когато са срязани, те бързо покафеняват. Това се дължи на ензимите, които се задействат при контакт с кислорода от въздуха. Използвайте лимонен сок, с цел да съхраните парче ябълка или авокадо. Лимонената киселина дезактивира действието на ензимите и забавя покафеняването.

3. Комбинирайте ябълки с картофи, само че не с други зеленчуци

Ябълките и бананите отделят етилен, който форсира зреенето на други плодове и зеленчуци. Изключение вършат картофите, тъй като точно този газ предотвратява покълването им. И не забравяйте, че не е уместно съхранявате картофи на ярко място или в хладилника.
Спасете плетените облекла от мъх и топчета
С идването на студените месеци най-сетне още веднъж можем да извадим обичаните си пуловери. За страдание някои материи са по-склонни към обр...
Прочети повече
4. Измийте горските плодове с оцет

Плодове като ягоди и малини елементарно хващат мухъл в хладилника, а оцетът има антибактериални свойства. За да елиминирате спорите на бактерии от повърхността им, ги поставете в купа с 1 чаша оцет и 3 чаши вода. След това изплакнете и поставете върху хартиена забрадка.

5. Поставете тиксо към ствола на бананите

Бананите нормално узряват бързо и даже оказват помощ на другите плодове да узреят. За да ги съхраните свежи по-дълго време, поставете тиксо към стъблото. За още по-дълготраен резултат може да ги разделите и да увиете всеки самостоятелно.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР