Знаем колко важно е спортът да не ти доскучава, за

...
Знаем колко важно е спортът да не ти доскучава, за
Коментари Харесай

Босу баланс – най-новият хит сред тренировките

Знаем какъв брой значимо е спортът да не ти доскучава, с цел да имаш тласък да продължаваш с постоянните занимания. Нашумялото “босу ” ни се стори съвършено, в случай че и за теб е пристигнал моментът за нещо ново.

Срещнахме се с Ива Димитрова, извънредно чаровната и усмихната инструкторка по Босу баланс или кратко “Босу ”, във фитнес център 2Fit до The Mall , с цел да разберем какво съставлява тази подготовка, която нашумя в България относително неотдавна.  

Ето какво научихме за Босу баланс от Ива:

Този тип подготовка се появява за първи път в Съединени американски щати през 2000 година Използва се апарат, който съставлява хемисфера от едната страна, а от другата – твърда платформа. Играе се върху двете страни. Прилича на степ-аеробиката, само че натоварването е по-голямо.

Основното преимущество на Босу е, че до момента в който изпълняваш извършения, от самото начало би трябвало да пазиш баланс, а това предизвика мускулните нишки да работят по метод, по който другояче не се задействат.

Заякват мускулите на гърба , което както Ива показва, е от голямо значение за здравето като цяло – в случай че положението на гърба е положително, кръвоснабдяването на вътрешните органи също е по-добро.

Уредът е доста добър и с това, че меката повърхнина на полусферата щади коленете и глезените на трениращите, а това не би трябвало да се подценява, тъй като задачата на спорта е да се поддържа плътно тяло и положително здраве в дълготраен проект.

Босу наподобява на йога и тренировките с фитбол, тъй като разрешава да се вършат изометрични извършения ( статично натоварване на мускулите ). Този вид тренировки усилват издръжливостта на трениращите. Много добре се стягат мускулите на корема и кръстта. Ива изяснява, че от време на време при правенето на елементарни коремни преси се появява болежка в кръстта, а при Босу тренировката такава болежка няма, макар че коремните мускули се натоварват качествено.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР