Знаем, че за добрата фигура и блестяща кожа са необходими

...
Знаем, че за добрата фигура и блестяща кожа са необходими
Коментари Харесай

Грешките в спорта и диетата, които ни състаряват

Знаем, че за положителната фигура и блестяща кожа са нужни спорт и малко повече внимание при избора на храни. Оказва се обаче, че съгласно специалистите има някои дребни елементи, които като подводни камъни да саботират напъните ти да поддържаш тялото и кожата си красиви и млади. Ето какви неточности да избягваш:

Грешка N: 1

Изкарваш си целия яд от миналия ден на колелото в спининг залата . Бясното въртене на педалите може и да ти работи добре за момента, само че като цяло пренапрягането е стрес за организма, което значи, че може да има състаряващ резултат.

Най-добре е да избереш по-умерени тренировки и да включиш и йогата в всекидневието си. Качествената релаксация има изглаждащ бръчките резултат, тъй като отпуска мускулите на лицето от една страна, а от друга – спомага за отделянето на хормоните на щастието, които работят и като еликсири на младостта. Освен това Д-р Хема Съндарам от Вашингтон твърди, че детската поза, позата “гледащо надолу куче ” и “поздрав към слънцето ” са изключително положителни за кръвообращението, а това е едно от изискванията за прекрасен искра на лицето.

Грешка N: 2

Винаги избираш кафето за събуждаща напитка. Следващия път пробвай да се разсъниш и освежиш със зелен чай. Съдържа субстанции, които защищават колагена в кожата от раздробяване, т.е. имат мощен антибръчков резултат.

Грешка N: 3

Никога не тренираш с тежести. Използването на гирички заяква мускулите на тялото и предотвратява отпущането на кожата от шията надолу.

Грешка N: 4

Не си взимаш отмора. Работиш изключително доста, тренираш интензивно и имаш възприятието, че в случай че се отпуснеш, съвесем ще изпуснеш контрола над нещата и няма да имаш силите да свършиш която и да е задача. Но в случай че не го направиш непринудено, може да ти се наложи да си вземеш наложително отмора.

Редовно си отделяй време за занимания и релакс, с цел да може и тялото, и мозъка, и кожата ти да се заредят с сила. Добрият сън е гаранция за по-малко тъмни кръгове под очите и по-млада кожа.

Д-р Поли де Мил, физиолог от Манхатън, поучава:

“Планирай почивката по този начин, както планираш тренировките и служебните задания. Ако няма баланс сред етапите на натоварване и етапите на възобновяване на мускулите, те ще бъдат хронично възпалени, което може да докара до сериозна контузия при някоя от тренировките във фитнеса. ”

Грешка N: 5

Сваляш килограми фрапантно. Когато спазваш някаква доста ограничаваща диета, вредиш на кожата, косата и ноктите си. За да не състаряваш прибързано кожата си, ежедневно си набавяй посредством храната потребните Омега-3 мазнини. Диета, която е изцяло лишена от мазнини изсушава кожата, предизвиква косопад и чупене на ноктите.

Недостигът от витамин C пречи на производството на колаген в кожата, което значи – повече бръчки. Когато ти липсва витамин А, може да си докараш акне, суха коса и кожа.

Грешка N: 6

Не се храниш с задоволително алкални храни – бадеми, магданоз, зеле, круши, лимони и ябълки. Ако тялото ти е прекомерно киселинно, може да имаш проблеми с костите, зъбите и косата. Включи в менюто си повече зеленчуци и плодове.

Виж още:
Най-добрите анти-грип предписания
Ослепява ли се от аспирина?
Кои са най-пристрастяващите храни
Кристина Апългейт за здравето и щастието

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР