Знаем, че това е технологичен сайт, но понякога трябва да

...
Знаем, че това е технологичен сайт, но понякога трябва да
Коментари Харесай

Проучване разкри ползите от липсата на смартфон и социални мрежи

Знаем, че това е софтуерен уебсайт, само че от време на време би трябвало да погледнем истината в очите. Била тя е неприятна.
Вероятно мнозина от нас няма да признаят, че са неразделни със своите телефони или обществени мрежи, само че действителността е такава. Живеем в софтуерен свят, в който изглеждаме захласнати от модерните способи на връзка.

Много пъти сме чели и чували какъв брой огромни са изгодите от неналичието на технологии в нашия живот. Последно изследване на Pew Research Centre още веднъж изкара на показ част от тях.

Според скорошни отчети ¼ от американците са „ съвсем непрекъснато онлайн “, което е предиздвикало компанията да покаже плюсовете на живота „ отвън мрежата “. От PRC разкриват, че стресът, пристрастяването и терзанието постоянно могат да са тъкмо последици от несъразмерната приложимост на смарт телефони и обществени мрежи.

В изследването са взели присъединяване 50 души, които да изоставят телефоните и профилите си за прочут интервал от време. Вследствие на това от PRC откриват трите извода на своя опит.

На първо място компанията откроява развилото се предпочитание на участниците да прекарват време един с различен. Бързо хората са стигнали до извода, че би трябвало да заменят непрекъснатата интернет връзка с действителна такава.

Вторият извод гласи, че изключването на устройството не значи, че действително изпускате нещо. От PRC прецизират, че неналичието на диалози в обществените мрежи за въпросните 50 души в действителност ги е предизвикала да схванат, че още веднъж могат да поддържат връзки с околните си. При това по-стойностни, поради връзката лице в лице.

На трето място е изведена способността на хората още веднъж да погледнат света по-различно. Според PRC в хода на опита участниците последователно са ставали все по-спокойни и са оценявали от ден на ден заобикалящата ги среда.

От компанията обаче не прецизират каква част от подложените на опита са побързали да включат телефона си незабавно след неговия край. Разбира се, вие също можете да се подложите на сходен тест. В актуалния софтуерен свят обаче това си наподобява като същински мъчно предизвикателство.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР