Знаем, че антиоксидантите са сред най-полезните вещества в храната, борещи

...
Знаем, че антиоксидантите са сред най-полезните вещества в храната, борещи
Коментари Харесай

Глутатион – най-важният антиоксидант в храната


Знаем, че антиоксидантите са измежду най-полезните субстанции в храната, борещи свободните радикали и редуциращи риска от ракови болести. Факт е обаче, че някои антиоксиданти са по-мощни от други . Глутатионът, прочут и като „ майката на всички антиоксиданти “, е измежду дребното, които се употребяват от всяка клетка на организма и затова има един от най-мощните общопротективни резултати.

Глутатион може да се създава в организма, като съществени първични материали за това са аминокиселините цистеин, глицин и глутамин. Най-голямото преимущество на глутатиона измежду множеството от останалите антиоксиданти е съществуването на високоактивни сярасъдържащи групи в молекулата му.

Глутатионът обаче е и измежду най-уязвимите антиоксиданти. Разрушава се доста бързо под въздействие на опредлеени фактори като стрес, струпване на отрови и погрешно хранене, а секрецията му последователно отслабва с хода на възрастта. Затова глутатион би трябвало да одобряваме и в допълнение, а най-естественият метод за това е като консумираме повече храни, богати на глутатион .

Най-голямо количество глутатион съдържат храните, богати на сяра. Сред тях се открояват:
Бамя; Броколи; Карфиол; Брюкселско зеле; Чесън; Кромид; Яйца;

Като изобилен източник на глутатион може да служат и храните, естествено богати на протеини, защото в тях се съдържат разнообразни аминокиселини, от които тялото да си синтезира единствено глутатион. Такива храни са рибата, пилешкото месо, бобовите култури и други

Свързани публикации.. Глутатионът е значим антиоксидант, който се намира и в бирата 0 4 билкови чая, изобилстващи от антиоксиданти 0 Кои храни най-често водят до хранително отравяне? 0

Редовното включване на изброените храни в ежедневното ни меню ще ни набави освен редица други потребни хранителни субстанции, само че и най-мощния антиоксидант – глутатион .

Различни изследвания демонстрират една доста забавна специфичност по повод усвояването на глутатиона от храната. Доказано е, че има разнообразни фактори, които нарушават механизмите на абсорбция на глутатиона в храносмилателния тракт. Сред тези фактори са залежаването и проблемите със съня. Затова, с цел да се реализира най-благоприятен резултат от хранителния режим с нараснал банкет на глутатион, належащо е той да се съчетае с практики за възстановяване на съня и повишение на физическата интензивност. Същото важи и по повод стимулирането естествената дарба на организма да си синтезира самичък глутатион.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР