Знаехте ли, че Американската армия е платила огромна сума на

...
Знаехте ли, че Американската армия е платила огромна сума на
Коментари Харесай

Служителите на Microsoft протестират срещу договора между корпорацията и Американската армия

Знаехте ли, че Американската войска е платила голяма сума на Microsoft, с цел да създаде „интегрирана система за образна модификация“ ( IVAS )? Компанията е подписала контракт за тъкмо 479 197 708,33 $ още през ноември предходната година. Сега обаче чиновниците на Microsoft се обърнаха към шефа Сатя Надела и към Брад Смит чрез писмо. С него те подлагат на критика хода на компанията и молят тя „да спре да създава каквито и да било оръжейни технологии„.

Техниката, разработвана за армията, се базира на разработките на VR шлема HoloLens. Писмото е със заглавие „HoloLens за положително, а не за война“ и гласи:

„... Ние отхвърляме да създаваме технологии за война и подтисничество. Ние сме разтревожени от това, че Microsoft работи, с цел да даде военна технология на армията на САЩ… Не сме тук, с цел да вършим оръжия,и желаеме да имате поради нашето отношение към това, което разработваме„.

Още при подписването на контракта, Брад Смит разгласява пост в блога си, защитавайки решението на Microsoft. Това обаче не удовлетвори чиновниците. Много инженери са работели върху HoloLens преди подписването на контракта. Според тях, сегашната им работата е ориентирана в една радикално друга посока. Писмото продължава:

„Макар и компанията да е лицензирала технологии за американската войска, тя в никакъв случай не е прекрачвала границата на създаването на оръжия. С този контракт тя го прави. Използването на HoloLens в IVAS е проектирано, че да оказва помощ да се убиват хора. То всеобщо ще се употребява на бойното поле и ще работи, трансформирайки войната в „симулирана видеоигра“, в допълнение дистанцирайки бойците от мрачния лик на войната и действителността на клането„.

Писмото е оповестено в Twitter в края на седмицата и приканва и другите служащи и чиновници на Microsoft да се включат в петицията. В началото опозиционната група бе дребна – към 50 индивида. Сега обаче цифрата непрестанно нараства.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР