Значими проблеми има, но през тези 25-30 години, откакто съм

...
Значими проблеми има, но през тези 25-30 години, откакто съм
Коментари Харесай

Не е истина! Професор каза кой е създал македонския език

" Значими проблеми има, само че през тези 25-30 години, откогато съм в Австрия, сме дръпнали сериознo напред в доста връзки. Голяма е смяната в манталитета на младежите, които към този момент свободно пътуват по света. Би било отлично, в случай че повече младежи, откакто завършат образованието си в чужбина, се връщат в България "

Това сподели проф. Димитър Дунков пред Марица. От ллизо 30 години той живее в Австрия.
-->
" Склонни сме да подкрепим партия, която ясно се дистанцира от сегашната икономическа линия, от неокласическия капитализъм, именуван погрешно неолиберализъм, който се постанова поетапно и в България в последните 30 години. Нужна ни е ясна ориентировка към обществено ангажирана стопанска система и страна. И на Запад има от ден на ден реакция против неокласическия капитализъм, която се ускорява.

Намерението е да се направи всичко допустимо със средствата на дипломацията да спре войната в Украйна. Австрийците водят интелигентна дипломация - въпреки всичко са наследници на остарялата хабсбургска политика. А и Австрия е в по-благоприятно състояние, тъй като не е член на НАТО.

Малцина учат история, просвета и история на Източна Европа.

За нас: „ френското предложение ” за районен съд Македония хвърли казуса върху идващите поколения - и учени, и политици. Вече виждаме в каква задънена улица ни вкара предлагането на Макрон. В Северна Македония щели да трансформират учебниците и Самуил щял да бъде разгласен (и?) за български цар. Без обаче да се споделя, че е българин по националност. И отсам стартира безпределно наливане от пусто в празно. 

Трябваше да хлопнем вратата за Европейски Съюз на Скопие и да я отворим едвам след повсеместен, цялостен ремонт на македонизма. 

Големите страни желаят от нас компромис, тъй като знаят манталитета на управниците ни. А те не помнят, че няма наставник, който да не ненавижда марионетките си. И Чичо Сам, и Дядо Иван, и Батетата Жан и Ханс знаят по кое време и по какъв начин да бият шута на васалите си.

Потресе ме признанието на огромния академик Самуил Бернштейн, написал пръв през 1934 година етюд за македонския език в Болшая советская енциклопедия. Обясни ми по какъв начин и за какво е направил нещо, в чиято нечестност е уверен:

„ До мен стои Георгий Михайлович (Георги Димитров, бел.ред.) и споделя: " Пишете етюд за македонския език, по този начин подреди Сталин! ”. До през днешния ден тези думи на Бернштейн са ми в съзнанието. Насаме в кабинета си ме похвали шефът на института, другар на България, който ме изпрати в насилствена почивка до усмиряване на духовете.

 

 

 .

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР