Зловещи подробности излязоха за секретаря на културния клуб Цар Борис

...
Зловещи подробности излязоха за секретаря на културния клуб Цар Борис
Коментари Харесай

Зловещи подробности за пребития в Охрид българин

Зловещи детайлности излязоха за секретаря на културния клуб " Цар Борис Трети " в Охрид, който бе свиреп пребит. Новината за побоя пристигна от евродепутата Андрей Ковачев, който пусна ядосан пост във Facebook

23-годишният българин от град Охрид Християн Пендиков е с голям брой спукани прешлени, ребра и счупена челюст. Той бе атакуван нощес в тил от Илия Спасески и още двама души, съобщи БГНЕС.
-->
Нападението бе осъществено нощес към 22.00 часа българско време пред заведение. Пендиков е бил дружно с още едно момиче. Преди да напусне бара той е бил обиждан и предизвикан от компанията на Спасески - бугараш, татарин, фашист, ще ви....майката българска.

Християн е настанен за лекуване в локалната болница. Предстои превозването и прехвърлянето му в болница в Скопие.

Пендиков е секретар на локалното българско съдружие и е единственият, който обществено пази своята принадлежност и генезис. Преди месец той бе в София и в детайли разказа протичащото се с българите в РСМ, само че досега няма нито една публична реакция нито в София, нито в Скопие за описаните от Християн Пендиков случаи на гнет и репресии върху локалните българи.

По информация на БГНЕС има записи от камери, на които ясно се вижда кои са нападалите, кои са провокаторите и причинителите на закононарушението. Самият кореспондент е осведомен със записа.

" Насилието, омразата и дискриминирането би трябвало да спре! Очаквам моментална реакция от управляващите и в двете страни! Това състояние е нетърпимо. Политическата класа, медиите и университетските среди са основали атмосфера на ненавист и гонене на българите. Европейските институции, несъмнено, ще бъдат осведомени! Момчето е в болница! Полицията е осведомена! ", написа във ФБ българския евродепутат Андрей Ковачев.

По-късно Ковачев посочи, че нападателите са били трима и са разпознати. Самият той се е опитал да беседва с потърпевшия по телефона, само че не е съумял, тъй като момчето е със счупена челюст, а при него има лекари. Ковачев е разговарял по телефона с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР