Златото запазва значението си в историята, като служи за предпазване

...
Златото запазва значението си в историята, като служи за предпазване
Коментари Харесай

Колко печалба щяхте да имате, ако бяхте инвестирали $1,000 в злато през 1999 г.

Златото резервира смисъла си в историята, като служи за предотвратяване от инфлация и пазарна неустойчивост, макар че напоследък към този момент не се употребява като валута.

Известни вложители като Робърт Кийосаки, създател на книгата “ “, от дълго време се застъпват за златото, както и за среброто и Биткойн , изключително на фона на прогнозите за идна финансова рецесия.

Въпреки репутацията си на постоянен актив, то претърпя обилни съмнения в цената, като неотдавна доближи рекордни стойности, надхвърлящи $2,200.

В светлината на неговата значителност и скорошни резултати бе проучена възможната цената на инвестиция от $1,000 в злато през 1999 година – година, белязана от извънредно ниски цени на стоката, съпоставена с днешната и стойност.

През 1999 година цената на златото съгласно информацията е била приблизително сред $278 и $290 за тройунция, като доближава най-ниската си стойност от $252.80. Тази година бележи края на продължителния мечи пазар на златото, почнал през 1980 година

Ако приемем, че инвестицията от $1,000 е била направена при най-ниската точка през юли 1999 година, то до 2024 година тя би повишена с към 680% до почти $6,800. За съпоставяне, сходна инвестиция, направена по същото време в сполучлива акция като Nvidia, би повишена със 111,470% до малко над $1 милион.

Това съпоставяне акцентира стабилността на златото като средство за предпазване на стойност, само че също по този начин акцентира по-малкия му капацитет за напредък спрямо други активи, търсени от вложители, насочени най-вече към напредък.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР