Златото и други скъпоценни метали са дошли на Земята вероятно

...
Златото и други скъпоценни метали са дошли на Земята вероятно
Коментари Харесай

Британски геохимици на прага на уникално откритие, имат сензационна теория за произхода на златото!

Златото и други скъпоценни метали са пристигнали на Земята евентуално от Космоса. Според английски учени дъжд от астероиди се изсипал на планетата ни преди 4 милиарда години и донесъл тези метали. Външната част на Земята имала различен състав преди този метеоритен дъжд, настояват геохимици от университетите Бристол и Оксфорд, написа obekti.bg.
В ранното развиване на Земята, когато е била още гореща и в по-голямата си част течна, тя се е разделила на две елементи – железно ядро и скалиста тога. Според всички калкулации и опити съществуващите тогава злато и други метали би трябвало да са потънали в ядрото. Това обаче не е по този начин – те, както знаем, се срещат и в земната кора.

Учените подозират, че астероиди са снабдили Земята с тези метали. Сега английските геохимици изследвали проби от Гренландия, които евентуално са от времето преди „ златната бомбардировка “. Особено внимание обърнали на метала волфрам, който се среща в две разнообразни форми – изотопи. В античните скали от Гренландия съотношението им се оказало друго от това в останалата част на Земята. Заключението е: метеоритите са докарали златото и платината на Земята. Изчисленията сочат, че по време на златната бомбардировка преди 4 милиарда години на планетата ни са паднали 20 квинтилиона (20 с осемнадесет нули) тона астероиди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР