Красиво изображение от повърхността на Марс бе заснето от учени

...
Красиво изображение от повърхността на Марс бе заснето от учени
Коментари Харесай

Крила и ореол: Заснеха силует на ангел на Марс СНИМКА

Красиво изображение от повърхността на Марс бе снимано от учени от Европейската галактическа организация.

Сателитът Mars Express направи фотография на контур на ангел, с ореол и крила, покрай южния полюс на Червената планета. Стерео камерата с висока разграничителна дарба е уловила в непосредствена непосредственост до него и нещо, което поразително наподобява на стилизирано сърце.

Тези форми са инцидентни, показаха от Eвропейската галактическа организация, малко откакто разпространиха изображенията. Учените обясниха, че те се дължат на геоложки характерности, неповторими за полярния район на Марс. Обикновено Южният полюс на планетата е затрупан с ледена шапка, която е дебела най-малко миля. Тъй като сега в долното полукълбо е лято, обвивката от сняг и лед е изключително тънка, написа "Дейли мейл ".

Ангелската фигура се вижда поради модела и състава на околните полета от дюни, които са скалисти и богати на тъмни минерали като пироксен и оливин.
Учените не са сигурни за какво дюните са разпръснати из целия Марс. Според в този момент съществуващата доктрина минералите в началото са били доста по-дълбоко под повърхността и са изтласкани нагоре от антична вулканична активност.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР