На 21 декември, в денят на зимното слънцестоене (преходът на

...
На 21 декември, в денят на зимното слънцестоене (преходът на
Коментари Харесай

Наблюдаваме рядко явление! Днес се формира нов свят

На 21 декември, в денят на зимното слънцестоене (преходът на Слънцето в Козирог) ще се състои най-важното събитие - съвпадът на Юпитер и Сатурн в 1-я градус на знак Водолей.

От този миг ще стартира нов 20-годишен планетарен цикъл. Всяка връзка на Юпитер и Сатурн се смята от антични времена за „ цикъл на властта “, „ цикъл на царете “. Това води до смяна в политическите режими, постоянно съпроводени от прелом и стопански рецесии.

Връзката сред тези небесни тела има голямо въздействие върху смяната на епохите в политиката, културата и стопанската система. Тъй като и двете планети се свързват в новаторския знак на Водолей и ще останат в него през 2021 година, човечеството би трябвало да чака положителни промени.

Ще има прогрес, който ще промени взаимоотношението в обществото и персонално сред хората. Големият съвпад дава обещание огромни промени във Водолей и ще насочи всичките си старания към груповото богатство и развиване, а това дава вяра за по-добро бъдеще.

Благоприятен интервал за възобновяване на икономическото владичество на планетата, появяването на нов международен ред. Във всеки случай сериозните промени няма да ни подминат. Напредъкът ще пристигна в региона на технологиите, науката, медицината и новите прогресивни хрумвания.

Цикълът на Юпитер и Сатурн е решителен в международната история и обществените процеси, защото тези две планети са директно виновни за обществото: Сатурн въплъщава правилото на структурата, контрола, ръководството и границите, Юпитер е правилото на разширение и развиване на обществените институции, ценностна философия на обществото. Юпитер и Сатурн се свързват на всеки 20 години.

Техният цикъл в астрологията се назовава разновидност, защото постоянно е съпроводен от спешна смяна във властта и политиката, стопанската система и финансите, държавните и обществените процеси. С други думи, цикълът на Юпитер и Сатурн дефинира хода на историята.

Голямата разновидност ще стартира в детайла Въздух, а това значи, че земната епоха на материалните полезности, индивидуализма и международния капитализъм, като главен мотор на развиването на обществото завършва и стартира напълно друга ера, където всичко ще се развива по изцяло разнообразни, непознати правила, които в този момент е доста мъчно да си представим.

Идва интервал на огромни обществени безредици, когато настояванията на обществото за смяна (Уран и Водолей) се срещат със мощна опозиция от тези, които не желаят да се откажат от контрола си. (Сатурн).

Съвпадът на двете планети отбелязва началото на нова епоха за цялото човечество. Промените няма да се усетят незабавно. Те ще стават последователно. Ще е нужен дълъг интервал на акомодация (нови 20 години), когато споровете последователно ще бъдат сменени от взаимно съдействие.

Дългото тъмно време на загуба и обезсърчение най-сетне с времето ще бъде сменено от епоха на благополучие и разцвет. Сатурн във Водолей работи като конструкция и модел на ново прогресивно общество и международен ред.
Днес е доста специфичен миг. Не пропускайте да си пожелаете хубави неща.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР