Златната рибка - класика, която всички обичат. Златните рибки са

...
Златната рибка - класика, която всички обичат. Златните рибки са
Коментари Харесай

С какви рибки може да съжителства златната рибка?

Златната рибка - класика, която всички обичат. Златните рибки са сладки, занимателни и грижата за тях е доста лесна. Те са извънредно известни измежду деца и възрастни. Едно от най-важните неща е съвместимостта на златната рибка с други рибки.

При избора на другарчета има някои избрани неща, които би трябвало да вземете поради.

Как да решите кои са подобаващи приятели за вашата златна рибка?

Има няколко неща, които вършат златната рибка съвместима или не с различен тип. Златните рибки имат някои специфики, заради които не могат да живеят с постоянно срещаните любимци, тъй че несъмнено би трябвало да ревизирате, преди да добавите рибки при златните.

Ето кои са подобаващите рибки за общуване със златна рибка:

- Други златни рибки от същия тип - Има разнообразни типове златни рибки. Може би очевидният вид за сателит на златна рибка е друга такава. Тя би трябвало да е с почти със същия размер, защото по-големите могат да ядат по-малките златни рибки.

- Данио зебра - Те са едни от най-подходящите рибки за общуване със златните рибки. Недостатък е че са много дребни, което е единственият евентуален проблем да живеят дружно със златните рибки. За сметка на размера си, те са пъргави плувци и съумяват да се пазят от златните рибки.

- Барбус - Това е друга мирна риба, която се оправя добре при по-студени температури на водата. По величина те могат да подхождат на размера на златна рибка и ще бъдат безвредни сътрудници на златните рибки през целия си живот.

 Златната рибка може да живее със сомче Снимка: maxmann/pixabay.com

- Аквариумни сомчета - Тези миролюбиви рибки, които ядат водорасли и почистват аквариума нормално не тормозят златните рибки. Някои типове може да са по-едри, само че биха могли съжителстват със златните рибки. Всъщност в дивата природа те ядат съвсем единствено водорасли, а в аквариумите се нуждаят от добавки, само че ядат огромна част от растенията там.

Следвайки напътствията и образците, които изложихме, можете да откриете доста други другари на златните рибки. Помислете за температурата, храната на златните рибки, рН, експанзията и размера на новото допълнение.

Ако намерите тип, който дава отговор на всички критерии, това може да е идващият съвършен съквартирант за вашите любимци! Това ще ви е от огромна помощ при грижата за златните рибки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР