Златната броеница, носена от Мери, кралицата на Шотландия при нейната

...
Златната броеница, носена от Мери, кралицата на Шотландия при нейната
Коментари Харесай

Откраднаха златната броеница на шотландската кралица Мери

Златната броеница, носена от Мери, кралицата на Шотландия при нейната екзескуция през 1587 година, беше открадната от палат в Южна Англия, съобщи Ройтерс. Експонатът, струващ 1,4 милиона $, е измежду многото откраднати предмети.
Мери е била римокатоличка. Свалена от шотландския трон, тя е вкарана в тюрма. След това е упрекната в държавна измяна и екзекутирана по заповед на братовчедка й - протестантката Елизабет I.
 Откраднаха 500-килограмов кръст край Пазарджик няколко часа след слагането му (СНИМКА) Откраднаха 500-килограмов кръст край Пазарджик няколко часа след слагането му (СНИМКА)
Метален кръст с тегло 500 кг беше откраднат часове, откакто беше инсталиран на рид над пазарджишкото село Синитово, заяви bTV. Кражба...
Сред откраднатите експонати от изложбена витрина в замъка Аръндъл в Западен Съсекс има сребърни и златни артефакти.
Полицията получила сигнал и пристигнала на място броени минути след обира в петък вечерта. Блюстителите на реда изследват всъдеход, който е бил опожарен скоро след кражбата.
Според полицията като злато броеницата не етолкова скъпа, колкото като историческа полезност.
За малко вереме Мери е била кралица на Франция. Тя е била прокудена от Шотландия от разбунтували се против нея аристократи и бяга на юг през 1568-а, когато е била 25-годишна.
 Върнаха откраднатите кучета на Лейди Гага Върнаха откраднатите кучета на Лейди Гага
Двете кучета на Лейди Гага, отвлечени при въоръжен обир в средата на седмицата, са били предадени този петък в полицейски сектор в Л...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР