Зимният трансферен пазар подобри рекорда с 1,57 милиарда долара, които

...
Зимният трансферен пазар подобри рекорда с 1,57 милиарда долара, които
Коментари Харесай

ФИФА отчете рекорден януарски трансферен прозорец

Зимният трансферен пазар усъвършенства върха с 1,57 милиарда $, които в никакъв случай не са достигани през този стадий на годината, разкри отчет на ФИФА. Рекордът е главно поради вложенията на британските клубове и изключително Челси, който изхарчи повече от 300 милиона евро за футболисти, като Енцо Фернандес, Михайло Мудрик, Беноа Бадиашил и Нони Мадуеке.

В официалното съобщение се споделя, че единствено британските клубове имат 57,3% дял от пазара през зимата, като са изхарчили за нови попълнения 898,6 милиона $. Франция е втората страна с най-вече изхарчени пари, като френските клубове са дали през зимата 131,9 милиона $.

Броят на прехвърлянията също е рекорден за зимния прозорец, като са регистрирани 4287 покупко-продажби. Исторически връх има и в женския футбол с 341 прехвърляния на стойност 774 300 $. Това е нарастване с 58,7% по отношение на месец януари 2022 година.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР