Зимата си тръгва тази сутрин. В цяла България температурите са

...
Зимата си тръгва тази сутрин. В цяла България температурите са
Коментари Харесай

Климатолог каза кога ще си отиде зимата

Зимата си потегля тази заран. В цяла България температурите са доста ниски. Вчера в Бургас температурите бяха по-ниски, в сравнение с във Враца. Студено е, само че за последно. Не, че Баба Марта няма да покаже лютия си манталитет, само че няма да е толкоз студено. Това разгласи в ефира на Нова телевизия климатологът проф. Георги Рачев .
Според него от през днешния ден стартира стопляне в цялата страната. Напълно е допустимо в Тракия и югоизточните региони температурите да доближат до 18-20 градуса. В края на месеца си отива климатичната зима, а метеорологичната зима - през март, с температури сред 5 и 8 градуса. На 21 март настава астрономическата пролет.
„ Тази година имахме никаква зима. Имаше три студени дни при започване на декември, 3-4 през януари и 5-6 през февруари. В взаимозависимост от това, какво ще бъде времето, тази зима се бори да стане най-топлата, откогато има метеорологични наблюдения в България. Ако не се доближат тези 18 градуса, ще остане в топ 3. Най-топла към този момент е зимата на 2006-2007 година ”, показа проф. Рачев.
През март ни чака особеност, обвързвана с превалявания. В цяла Западна Европа синоптиците предвиждат изсъхнало време, до момента в който в България ще паднат обилни количества дъжд, по-големи - в източната част на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР