Зимата идва, ще се увеличат хората, които имат оплаквания, но

...
Зимата идва, ще се увеличат хората, които имат оплаквания, но
Коментари Харесай

Защо коронавирусът тревожи личните лекари?

Зимата идва, ще се усилят хората, които имат недоволства, само че персоналните лекари не могат да издават посоки на нито един от пациентите си за проучване за ковид, показа пред Нова телевизия общопрактикуващият доктор и член на УС на БЛС Гергана Николова.

„ На процедура се случва това, че или той би трябвало да си го заплати самичък, или следва дълга процедура, с цел да се откри някого, който да назначи теста ”, изясни тя. 

Според доктор Николова, с цел да е несъмнено, че страната ще продължи да действа, хората да вървят на работа и учениците да посещават учебните заведения, би трябвало да се реши кой, по какъв начин и при какви условия и какъв тест ще може да назначи. Така ще се обясни какво се случва с избран пациент.

„ Това би трябвало да се случи, с цел да можем да лекуваме и карантинираме пациента, в случай че се наложи. Това е доста значимо изискване, с цел да спрем развиването на болестта ”, уточни още медикът.

Николова е на мнение, че би трябвало да има работещ логаритъм. „ В София откриха център към Инфекциозна болница. Това е отлично, какъв брой обаче ще бъде потенциалът му и какво ще вършат сътрудниците там, в случай че бъдат залети с пациенти ”, запита лекарят.

Според нея здравното министерство би трябвало да обезпечи средства, с цел да могат да се заплащат тестванията на пациентите. „ Може да не е PCR, допустимо е да се измисли различен вид. В момента има по-нови проби – аналогични и по-евтини, с цел да може да се работи с тях ”, сподели още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР