Зимата иде. Още днес се очаква снеговалеж в страната, прогнозира

...
Зимата иде. Още днес се очаква снеговалеж в страната, прогнозира
Коментари Харесай

Зимата иде, ето къде ще вали сняг днес

Зимата иде. Още през днешния ден се чака снеговалеж в страната, предвижда дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология Мартин Славчев.

Облачността над Северна България ще остане най-вече забележителна, над Южна ще има по-съществени разкъсвания и понижения, тук-там - до най-вече слънчево. Атмосферното налягане ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

Над планините, основно в Родопите, ще е със слаби превалявания, най-вече от сняг. До към обяд валежите ще стопират, а облачността над масивите от Югозападна България ще стартира да се раздира и понижава, тук-там и до най-вече слънчево.

Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 1°.

Над Черноморието ще остане облачно. Само в крайните южни региони има нараснала възможност за слаб дъжд. Ще духа сдържан североизточен вятър.

Максималните температури на въздуха ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е 4 бала, в заливите - 3 бала, само че по здрач на всички места ще отслабне до 3 бала.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР