Зимата е сезонът, в който сме най-предразположени към напълняване, но

...
Зимата е сезонът, в който сме най-предразположени към напълняване, но
Коментари Харесай

Диетите през зимата не са полезни

Зимата е сезонът, в който сме най-предразположени към напълняване, само че да се подлагате на диети през студените месеци е доста огромна неточност.

Предупреждението е на учени от Университета в Мичиган, Съединени американски щати. Експериментите им в продължение на няколко години демонстрират, че зимните диети отслабват имунитета. Което от своя страна може да има непредвидими последствия за здравето.

" Хората, които съблюдават диети през зимата, доста по-често страдат от простудни болести. В това число грип, вирусен хепатит и остри заразни болести ", споделят пред Би Би Си учените от Мичиган.

 Диетите през зимата не са потребни

Те оферират няколко съвета към тези, които въпреки всичко не могат да се примирят с наднорменото си тегло:

1. Яжте чорба на обяд. Тя по-дълго време ще ви държи сити.

2. В зимните дни постоянно се храним повече поради това, че не ни доближават позитивните страсти. За да повишите виталния си тонус, яжте богати на триптофан храни: алено и пилешко месо, риба, яйца, ядки, зърнени храни.

3. За да си осигурите нужните въглехидрати и в това време да не напълнявате, заменете белия самун с пълнозърнест.

4. Включете чили в храната си, защото то форсира сърдечния темп и обмяната не веществата. Подправката изгаря дейно мазнините.

5. Пийте повече течности. Като предписание на ден би трябвало да се изпиват по 6-8 чаши вода/течности.

6. Разхождайте се по-често. 15-минутна разходка ще ви разреши да получите задоволително дневна светлина, с цел да повишите равнището на серотонин. Благодарение на ходенето ще изгорите 70 калории повече.

7. Спете толкоз, колкото ви е нужно и не икономисвайте от съня си. Недостигът на сън води до повишение на равнището на хормони, а това въздейства засилващо на апетита. Именно по тази причина колкото по-малко спим, толкоз повече ядем.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР