Зимата е комбинация от екстремни метеорологични условия, които увреждат кожата

...
Зимата е комбинация от екстремни метеорологични условия, които увреждат кожата
Коментари Харесай

Задължителните козметични продукти през зимата

Зимата е композиция от рискови метеорологични условия, които повреждат кожата и косата ви. Ето за какво би трябвало да прибегнете към по-специална козметика през зимните месеци.

Балсам за устни
Хидратиращият и омазняващ еликсир за устни би трябвало постоянно да ви е на разположение в джоба. Той е безусловно наложителен през зимата, като вятърът и студеният въздух изсушават устните ви и те се напукват. Добре е, в случай че балсамът за устни има и UV отбрана, изключително в случай че ще карате ски или ще прекарвате повече време на открито в зимен безоблачен ден.

Глицеринов крем за ръце
Ръцете ви също страдат от студеното време. Ще забележите по какъв начин кожата става суха, напуква се и даже е допустимо да стартира да се лющи. Ето за какво е добре да употребявате глицеринов крем за ръце, който подхранва кожата в дълбочина, омазнява я и по този начин я защищава от отрицателното влияние на студа.

 Добави изложение

Масло за коса
Косата страда изключително доста през зимата. Студът, вятърът, допира с палта, шалове и шапки вършат косата суха, заплетена и с цъфтящи краища. Много постоянно даже и балсамите и маските за коса не са способни да се оправят с тези проблеми. Но пък другите типове масло или олио за коса могат да създадат чудеса. Те подхранват косъма в дълбочина, укрепват структурата му и го защищават от външните въздействия. Добре е след баня постоянно да нанасяте олио за коса от средата надолу. Може да извършите същото и в случай че ще бъдете по-дълго време на открито в леден и прохладен ден.

Крем за лице
Ако лятото се нуждаете от лек хидратиращ крем, то зимно време е по-добре да заложите на омазняващ крем с UV отбрана, който ще защищити кожата ви от студения и изсъхнал въздух, както и зимното слънце, което по никакъв начин не е за подценяване. Някои дами избират зимно време да употребяват нощен крем денем, защото е по-тежък и подобаващ за сезона.

 Добави изложение

Вазелин
Вазелинът има редица козметични приложения, а зимно време е отлично допълнение към козметичния ви несесер. Той е мощно средство при напукана и суха кожа на лицето, устните, ръцете, лактите и така нататък Може да употребявате вазелин като основа преди да нанесете червило на устните си, да вземем за пример. Или пък да намажете с вазелин ръцете си преди лягане, с цел да бъдат меки и гладки, а денем да употребявате по-лек крем за ръце с прелестен мирис.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР