Зимата е истинско бедствие. Сняг заваля и затвори половин България,

...
Зимата е истинско бедствие. Сняг заваля и затвори половин България,
Коментари Харесай

Гавра не, а геноцид или чиновническите неволи на един пенсионер в зимата

Зимата е същинско злополучие. Сняг заваля и затвори половин България, а другата половина остана без ток. В тези смутни времена всички се взряхме в пъпа си или по-скоро в локалните си проблеми и спряхме да мислим за тези, които зависят от нас и за които можем да се погрижим без доста старания.
За неволите на един пенсионер приказвам. Неволи, свързани с администрация, служители и... очакване.
За да ви стане ясна картинката, в Actualno.com публикуваме цялостния текст на пост във Фейсбук на журналиста Коста Стефанов или по-скоро на майка му - жена на 86 години, публицист в пенсия.
...
Ето какво показа майка ми, която е журналистка в пенсия. Не споделям " някогашна " тъй като някогашен публицист няма. Та, през днешния ден тя отишла да си получи пенсията. Едва, едвам, през снега и леда с бастуна. Но, пари НЯМА. Елате на следващия ден. Тя е на 86. Видяла трима души, които били по-зле - едвам се влачели. Тя изпрати това писание, което озаглави
" Гавра не, а геноцид:
Сигурна съм, че няма да изненадам никого в " благата ми Родина " с това, което желая да споделя. Жалко е единствено, че тези хорица от много села във Врачанско няма да схванат, че и в София се случват несгоди като техните. При тях НЯМА ПЕНСИИ, тъй като няма електричество, а като няма елзахранване, компютрите отхвърлят... " да заплащат ".
Е, да, могат да ми опонират - в София има, популярност Богу, електричество към този момент!? Какъв е казусът? Ами... в София си имаме КАЛИНКИ! Калинки ГОРЕ - В КАБИНЕТИТЕ, КАЛИНКИ - В БАНКИТЕ, а дали ги има и в ПОЩИТЕ?
Впрочем, дано бъдем откровени - освен в компетенциите и безпардонността на огромна част от така наречен " хайлайф " е казусът! Тогава? Тогава е допустимо да се окаже, че най-безопасно ще е, в случай че мъ-ъ-ъ-ъничко " позабавим перото " за пенсионерите. Те са безвредни, те няма да излязат на митинги, няма да желаят срещи с Бат,Бойко, благите, те ще си кротуват.
Да, ТЕ освен ще подсмърчат на студа, отивайки за следващ път до пощенския клон, с цел да ВИДЯТ ГРАФИКА, и куцук-куцук, с бастунчето, разочаровани за кой ли път, че отново са отвън, отново " ги няма ", ще поемат през заледения непочистен маршрут с празно портмоне!? Всуе се морите! Е, да, но не!!! Бочаров Петко, нали?
Напразно си прахосвам преносимия компютър, може би? Имате доста поздрави от мен! Но... апелирам, имайте и малко самообладание, до момента в който си съблека всичките пуловери, шалове, а, и ушанката, тъй като по този начин се екипирах, преди да потегли за... пощата! За ПЕНСИЯТА! Навън като е грейнало едно слънце, но... и то... лъжовно като графика на пощенски клон 1404. Само студът не ме излъга - сред минус 6 и минус 3 градуса!
Е, какво пък, да не би единствено на мен да ми е студено, да не би единствено аз да съм яхнала бастуна!... Грешите, ще ви кажа! Впервам очи напред и... о, " изненада "! На 20-30 м. пред мен едва-едва крета различен претендент да се снабди с по този начин дълго предстоящата пенсия. Като " по-пъргава " го застигам, приветствам, запитвам: Накъде? Отговорът -за хляба! А, ясно. Вгледах се по-внимателно - позната физиономия, очевидно и различен път сме се засичали на " опашката " в обичаната поща.
Каква " опашка ", за какво " опашка "? Заради така наречен опашка преди два месеца помолих Началничката да ни изясни, на всички нас - показвам към 15-20 души правостоящи възрастни хора, за какво, откакто работното време е от 8 часа - а часовникът към този момент сочеше 9.15 ч., не стартират?!
Отговорът бе недодялан - да сме идвали по-късно! Обадиха се и други гласове - и за началото на работния ден, само че и за отстранените фотьойли и столове, които ги имаше до преди няколко месеца. Отговорът загрубя, вратата изскърца. Затвори се пред изумените погледи на хората, отдавали труда си за България. Ако това не е подигравка, какво е тогава? Геноцид?! Дали и това не е някаква КАЛИНКА?
ИЗЛИШНИ И БЕЗПОЛЕЗНИ! ИЛИ ОБРАТНОТО? НО ВСЕ СЪЩОТО - БЕЗПОЛЕЗНИ И ИЗЛИШНИ!!! НЕ НИ съдебна експертиза ПРЕЧКАЙТЕ! ПОНЕ ВИЕ!!!
Една огорчена пенсионерка "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР