Зенитно-ракетен дивизион със системата С-400 и батарея зенитни комплекси Панцир-С

...
Зенитно-ракетен дивизион със системата С-400 и батарея зенитни комплекси Панцир-С
Коментари Харесай

Руска армия се прехвърли в Сърбия, пробва за пръв път в чужбина С-400 и батареи "Панцир-С"

Зенитно-ракетен дивизион със системата С-400 и батарея зенитни комплекси " Панцир-С " на съветската войска са трансферирани в Сърбия, където за първи път ще вземат участие в обучение в задгранична страна, заяви ТАСС, като се базира на съветското министерство на защитата.

Според известието въоръжението е превозено със самолети в Сърбия за присъединяване във втория стадий на взаимното руско-сръбско обучение на противовъздушната защита " Славянски щит 2019 ".

Системите С-400 и " Панцир-С " ще бъдат ситуирани в сръбската военновъздушна база " Батеница " и ще бъдат употребявани от руско-сръбските сили за противовъздушна защита. Подразделенията за противовъздушна защита на Русия и Сърбия ще откриват, наблюдават, класифицират и унищожават въздушни цели на конвенционален зложелател, се споделя в известието.

Министерството на защитата посочи, че руско-сръбските учения за противовъздушна защита " Славянски щит 2019 " се организират за първи път и са разграничени на два стадия. Първият стадий се организира през септември в Центъра за бойно образование и бойно приложение на съветските галактически сили в Астраханска област. Вторият стадий стартира на 23 октомври и продължава до 29 октомври в Сърбия.

Москва брани целостта на Сърбия

Русия поддържа Сърбия и е подготвена да й окаже нужната помощ за опазване на суверенитета и териториалния интегритет, съобщи министър председателят Дмитрий Медведев в тирада пред депутатите в сръбската Скупщина на 19 октомври.

Същия ден на военното летище Батайница край Белград се състоя церемониал на специфични елементи и елементи на сухопътните войски на сръбската войска, въоръжени с най-съвременно оръжие с дарени средства от Русия под надпис " Свобода 2019 ", съобщи тогава Танюг.

Президентът на Сърбия Александър Вучич и Дмитрий Медведев минаха по червен килим, който бе подложен до трибуната, от която следяха военния церемониал. Край аления килим бе изправена армията на Сърбия.

В парада участваха повече от 2400 военни, 100 бойни коли и системи, 25 хеликоптера и самолета. Демонстрирани бяха предоставените от Русия на Сърбия като военна помощ бронетранспортьори БРДМ-2, изтребители МиГ-29 и хеликоптери Ми-35 и Ми-17.

Два дни по-рано, на 17 октомври, в Сърбия дойдоха четири военни хеликоптера - три от Русия и един - от Европейски Съюз.

Русия и Сърбия дружно и на различен фронт - антитероризма

Международният тероризъм е огромна обща опасност за Сърбия и Русия, съобщи в изявление за сръбската национална телевизия РТС шефът на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин, който е на посещаване в Сърбия във връзка деня на сръбската Агенция за информация и сигурност (БИА), съобщи РТС, представена от Българска телеграфна агенция. Първият и най-съществен аспект на съдействието на двете служби, които Наришкин разказа като партньорски, е обменът на информация за проекти и финансиране на тероризма.

Специалните службите на Русия и Сърбия взаимно се борят против тероризма, обменят информация и организират взаимни интервенции, съобщи Сергей Наришкин.

Ситуацията на Балканите е доста напрегната на първо място поради завърналите се бойци, воюващи на страната на терористични организации. Те търсят ново поле за активност. Затова обстановката в областта на сигурността е доста комплицирана както в Сърбия, по този начин и в Русия, сподели Наришкин, представен от ТАСС. Той уточни, че двете страни обменят аналитични оценки на обстановката в нестабилни територии, организират взаимни интервенции за отбрана на законните външни сръбски и съветски ползи.

Путин и Вучич - още веднъж се срещат

Президентите на Сърбия и на Русия ще имат среща в Сочи, Русия, на 4 декември, заяви Александър Вучич по време на взаимната си конференция с Дмитрий Медведев. На срещата на върха Вучич има желание да разиска с Путин въпроса за Косово и обстановката на Балканите.

В хода на аудиенция на Медведев в Сърбия Москва и Белград подписаха съглашение за разпределяне на Сърбия на държавен експортен заем в размер на 172,5 милиона евро, добавя ТАСС. Подписите си под документа сложиха заместник-министърът на финансите на Русия Юрий Зубарев и министърът на финансите на Сърбия Синиша Мали.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР