Земетресението в Сирия и Турция даде значително отражение върху турската

...
Земетресението в Сирия и Турция даде значително отражение върху турската
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Земетресението даде значително отражение върху турската икономика

Земетресението в Сирия и Турция даде доста отражение върху турската стопанска система, съобщи ръководителят на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, представена от Ройтерс.

В изявление пред участниците в Арабския фискален конгрес в Дубай Георгиева уточни, че бедствието, от което пострадаха двете страни, е " предизвикало голямо покруса за хората, само че то има и доста доста отражение върху турската стопанска система ".

Затова тя прикани участниците във форума да изградят по-добри механизми за резистентност против сходни разтърсвания на фона на това и други провокации в Близкия изток, като да вземем за пример опцията от утежняване на продоволствената обстановка поради войната в Украйна и трайно високата младежка безработица в района, която значително заплашва обществената непоклатимост.

От друга страна, изпълнителният шеф на МВФ Махмуд Мохиелдин съобщи, че не чака последствията от земетресението за турския БВП да бъдат чак толкоз осезаеми, колкото са били при земетресението от 1999 г.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР