Земетресение в района на град Лерин с магнитуд 5,6 по

...
Земетресение в района на град Лерин с магнитуд 5,6 по
Коментари Харесай

Земетресение в Гърция е усетено в софийски квартали

Земетресение в региона на град Лерин с магнитуд 5,6 по Рихтер и епицентър на 268 километра от София, по данни на Националния сеизмологичен център към Българска академия на науките, е записано малко преди среднощ на територията на Гърция, заяви Българска национална телевизия.  

Първият трус е бил усетен в региона на Благоевград и някои квартали на София, Албания, Северна Македония, като доста поданици на Битоля, която се намира ня 20 км. от епицентъра, също са предпочели да изкарат нощта навън или в колите си. 

Според сеизмолозите в този район земетресенията са необичайност, но обикновено са мощни. Съобщава се за материални вреди по доста здания, само че за благополучие няма данни за потърпевши хора. 

В региона на Лерин до 9 ч. тази заран са регистрирани над 30 вторични труса с магнитуд от 4 по скалата на Рихтер, заяви Нова ТВ. 

Мното локални хора са  прекарали нощта в колите си и паркове. В къщите също има доста вреди. Всички сили в регионална — пожарната, гражданска отбрана, полицията — са в помощ на хората, оповестяват локалните управляващи. На жителите, които да на открито се раздава храна и вода, а управляващите поучава хората да не се прибират в домовете си, преди механически екипи да ревизират дали е  безопасно. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР