Земетресение с магнитуд над 7 по Рихтер ще разтърси региона

...
Земетресение с магнитуд над 7 по Рихтер ще разтърси региона
Коментари Харесай

Сеизмолог: Земетресение над 7 по Рихтер ще разтърси Северозападна Турция скоро

Земетресение с магнитуд над 7 по Рихтер ще раздруса района Мармара в Турция в близко бъдеще, твърди през днешния ден шефът на истанбулската сеизмологична обсерватория Кандилли Халук Озенер, представен от турските медии. Той не за първи път насочва сходно предизвестие.

С днешните технологии можем да засечем вероятни местоположения на бъдещи трусове, само че не можем да установим точните им дати, сподели Озенер на конференция във връзка 18-ата годишнина от унищожителното земетресение с магнитуд 7,4 по Рихтер в Северозападна Турция, при което починаха близо 18 хиляди души.

On this day...
The 17 August 1999 earthquake in Turkey took over 17,000 lives & left 50,000 injured
Rest in peace. #17Ağustos1999 pic.twitter.com/awpTBATUNX
— Turkish Football (@Turkish_Futbol1) August 17, 2017
Всички учени одобряват обстоятелството, че ще има земетресение с магнитуд над 7 в района Мармара, само че не можем да дадем точна дата, уточни Озенер, като посочи, че той и сътрудниците му имат за цел да се усили готовността на популацията за допустимо мощно земетресение.

Ужас в Турция, над 1000 труса, 480 срутени здания

Имаме за цел не да плашим и да сътворяваме суматоха у хората, а да засилим бдителността им и да бъдат взети съответни ограничения от управляващите, сподели Озенер.

Досега е имало доста трусове и ще има още. Единственото, което можем да създадем, е да понижим вредите от трусовете, посочи ръководителят на Кандилли.

Той сподели също, че е допустимо при мощно земетресение да се образува цунами в Мраморно море, като цунами вълните може да доближат до 2,25 метра височина.

Земетресение умъртви двама в Гърция, цунами в Турция
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР