Земетресение с магнитуд 6,3 по Рихтер удари граничния регион между

...
Земетресение с магнитуд 6,3 по Рихтер удари граничния регион между
Коментари Харесай

Нов мощен трус! Очевидци ужасени, чуват как рухват сгради

Земетресение с магнитуд 6,3 по Рихтер удари граничния район сред Турция и Сирия в понеделник, заяви Европейският сеизмологичен център, представен от Ройтерс.

Епицентърът е в провинцията Хатай - една от най-тежко засегнатите при предходните земетресения. Свидетели описват, че чуват рухването на здания.
-->
Според Дирекцията за управление при бедствия и изключителни обстановки (AFAD) на Турция трусът е бил с магнитуд 6,4 по Рихтер в 20.04 ч. локално време.

По данни на локални медии, три минути по-късно е регистриран трус нов трус с магнитуд 5,8 в град Самандаг. Дълбочината на вторичния трус е регистриран на 7 километра под земната кора.

Съобщава се, че някои здания в града са се срутили.

Земетресението е усетено в Кипър и Сирия.

Репортерът Бусе Девирен, който усети земетресението и съобщи тези моменти в предаване на живо по CNN Türk, каза, че печките в палатките са паднали по време на земетресението. " Хората даже излязоха от палатките си. Те се опасяваха от падащи дървета ", сподели Девирен.

„ Земята се изплъзна отдолу под краката ни. Бяхме вътре в палатковия град. Разтърсихме се необикновено. Хората бяха запалили печки на доста места. Децата бяха доста уплашени. Беше необикновено огромно земетресение. Не беше земетресение като второстепенен трус ", съобщи репортерът, оповестява Блиц.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР