Земетресение разтресе Балканите! Трус с магнитуд 3,1 по скалата на

...
Земетресение разтресе Балканите! Трус с магнитуд 3,1 по скалата на
Коментари Харесай

Земетресение разтресе Балканите! Най-малко разлюляваната досега страна!

Земетресение разтресе Балканите! Трус с магнитуд 3,1 по скалата на Рихтер е регистриран в Босна и Херцеговина в 06:42 ч.

Трусът е с дълбочина 9 километра, съгласно Европейско-средиземноморския сеизмологичен център. Епицентърът е бил на 29 км от град Мостар.

Няма данни за нанесени материални вреди.

Напоследък земетресения тресат балканските страни. Турция не е единствената.

Силно земетресение раздруса Румъния на 29 февруари. Трусът е бил с магнитуд 4,2 по скалата на Рихтер и е регистриран в региона на град Бузъу в източната част на Румъния в 11.25 часа локално време. Това демонстрира информация на страницата на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Епицентърът на труса е бил на 61 километра северозападно от административния център с население от 130 000 души, както и на 24 километра североизточно от Нехойу в Молдова. Дълбочината му е била на 140 километра.

Земята се разтресе и към Кефалония – 50 труса за 24 часа.

Гръцкият остров последно беше ударен от земетресение в понеделник на 4 март 2024 година Трусовете са били леки.

Според информацията на Националната обсерватория в Атина интензивната сеизмична интензивност е траяла до тази заран, като са регистрирани голям брой земетресения, най-силният от които е бил с магнитуд 3,8.

Най-мощното земетресение край Кефалония е било с магнитуд 7. Трусът тогава е регистриран на 17 януари 1983 година в 13,41 часа.

 

Източник – NOVA

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР