Земеделците тръгват към София през нивите. Жандармерия и полиция спряха

...
Земеделците тръгват към София през нивите. Жандармерия и полиция спряха
Коментари Харесай

Земеделците тръгват към София през нивите


Земеделците потеглят към София през нивите. Жандармерия и полиция стопираха протестиращите аграрни производители, тръгнали за София, на подбалканския път в региона на Казанлък, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Вече три часа земеделските машини стоят на пътя. На няколко пъти напрежението ескалира и протестиращите затвориха пътя Казанлък – Стара Загора.

Организаторите на митинга дадоха ултиматум на органите на реда, че в случай че до 18 часа не се вземе решение да бъдат пуснати, с цел да продължат към столицата, ще тръгнат по един или различен метод.

На митинга пристигнаха и хора от офроуд клубове, които споделиха, че ще проправят път на земеделците през ниви и черни пътища.

В цялата страна през днешния ден се организира общонационален митинг на земеделци. Исканията са главно да бъде възобновена възбраната за импорт на украинско зърно. 40 са точките в страната, които през днешния ден бяха и някои са към момента блокирани. От Министерство на вътрешните работи осведомиха, че ГКПП-тата са отворени и работят обикновено. Остава лимитирано придвижването за тежкотоварни коли по пътя Борован – Бяла Слатина от км 51 до км 53. Затруднено е придвижването в региона на с. Труд и гр. Първомай /Пловдивско/. Сериозно скупчване на селскостопанска техника към момента има на пътен възел „ Петолъчката “. /БГНЕС
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР