Земеделците ще си получат парите, но след като България получи

...
Земеделците ще си получат парите, но след като България получи
Коментари Харесай

Министър Вътев вбеси земеделците: Пари има, но ако платим сега ще изкривим конкуренцията

Земеделците ще си получат парите, само че откакто България получи позволение от Европейска комисия. Това сподели в предаването „ Тази заран “ министърът на земеделието Кирил Вътев.
„ Има правила в този живот и те би трябвало да се съблюдават. За да се изплатят парите, за които земеделците претендират, би трябвало България да получи позволение от Европейска комисия. Преговорите бяха доста тежки и продължителни. Но на последния ни диалог в Люксембург получихме цялостна поддръжка за отпадането на прага по така наречен „ украинска помощ “, който е 250 000 евро “, изясни той.
Земеделският министър акцентира, че тези, които имат искания, са получили парите си, само че желаят още. „ Те ще получат още пари, само че след решение на Европейска комисия. Чакаме всеки миг писмен отговор от там. Парите ги има – те са заделени, само че в случай че създадем това заплащане в този момент, ще изкривим конкуренцията “, разясни той.
Кирил Вътев уточни още, че страната ни ще влезе в наказателна процедура, в случай че в този момент стартира изплащането на тези средства. От думите му стана ясно, че от 20 септември до 27 октомври са платени над 500 милиона лв.. „ Фонд „ Земеделие “ работи непрекъснато, като картечница за милиони е “, сподели още той.
Според него има хора, които са изгубили възприятието си за мярка. Ако протестиращите са огромни аграрни производители, те ще са мощни на пазара и няма да претендират за по-голямо подкрепяне от страна на страната, посочи той.
„ 92 стопанства имат право да получат над допустимия предел от 250 000 евро. Те са тези, които се борят за тези 32 милиона лв.. Не всички са декларирали такова предпочитание, само че парите ще се получат и от тези, които не претендират за тях “, успокой земеделските стопани Кирил Вътев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР