Земеделци от цялата страна започнаха активните протести срещу вноса на

...
Земеделци от цялата страна започнаха активните протести срещу вноса на
Коментари Харесай

След протестите из страната, земеделците тръгват към София

Земеделци от цялата страна започнаха дейните митинги против вноса на украински артикули. Точно в 10 часа тежката техника на зърнопроизводителите и други 20 организации от селскостопанския бранш блокираха главния път Бургас-Варна край Ахелой. Земеделци стачкуваха до пътя на село Шереметя, област Велико Търново.

В демонстрациите се включват и производителите на плодове и зеленчуци, както и пчеларите, които се събираха на близо 50 места в станата. Локалният път преди кръговото придвижване в Русе, водещо към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост ”, се запълни с тежкотоварна техника.

А земеделските производители от Сливен, Ямбол и Бургас се събраха на пътен възел „ Петолъчката “. Освен че упорстват за връщане на ограничаването за импорт на артикули, стопаните са афектирани от определянето им като терористи от страна на премиера Николай Денков:
Протестът сега наподобява с претенции, които или техния проблем е решен, или са с претенции, които не могат да бъдат решени по метода, по който се желае. Слагат периоди, които няма по какъв начин да се изпълнят.
Николай Денков, министър председател

Земеделският яд потегля към столицата
Междувременно протестиращите аграрни производители, които бяха спрени от жандармерия и полиция в региона на Казанлък, потеглиха към София . Няколкочасовата пауза в региона на града на розите е прекратена и протестиращите зърнопроизводители реализираха консенсус с органите на реда. Фермерите не престават похода си към столицата под конвой до Долни Богров, откъдето във вторник заран ще се насочат към жълтите павета, съобщи БГНЕС.

По-рано този следобяд напрежението на няколко пъти ескалира и даже имаше възможност фермерите да тръгнат през нивите и черните пътища към София. Освен прекъсване на вноса от Украйна, земеделците упорстват и за в допълнение финансиране от страната.
 Protest Zemedelci E79 BGNES Протест в региона на основен път Е-79. Снимка: БГНЕС
Според министъра на земеделието и храните Кирил Вътев, неговата оставка сега ще бъде само тичане от отговорност. Той сподели, че е отправил покана към протестиращите земеделци за диалог.

„ Ако желаят и в 2 часа през нощта, разтварям министерството и приказваме “, сподели Кирил Вътев.

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР