Земеделски стопани от Благоевградско имат намерение да блокират кръговото движение

...
Земеделски стопани от Благоевградско имат намерение да блокират кръговото движение
Коментари Харесай

Земеделци блокират АМ Струма край Благоевград

Земеделски стопани от Благоевградско имат желание да блокират кръговото придвижване на Е-79 и Автомагистрала „ Струма “, съобщи кореспондентът на БГНЕС от района.


Протестът се поддържа от над 30 организации от целия бранш – зърнопроизводители, зеленчукопроизводители, животновъди, пчелари и други

Днес в цялата страна се организират митинги на селските стопани.

Земеделците упорстват да се продължи възбраната за импорт на слънчоглед, пшеница, царевица и рапица от Украйна и въвеждане на възбрана за импорт на нерафинирано олио, пресни и замразени плодове и зеленчуци, мляко и млечни артикули, месо и месни артикули, живи животни, мед и пчелни артикули от Украйна, както и завишаване на контрола на произхода, качеството и сигурността на вноса на селскостопански артикули в страната.

Протестиращите също по този начин упорстват за погашение към земеделските производители до 30.09.2023 година на цялостния размер на обезщетенията за нарасналите разноски за произвеждане в резултат на войната в Украйна и отпадане на тавана на помощта.

Друго тяхно искане е неотложно погашение на държавната помощ за компенсиране на земеделските производители със 100 % пропаднали площи.

Последните две претенции са свързани с: Осигуряването на нужните средства за пренотифициране на съществуващи държавни помощи и за нови държавни помощи, в това число за минимални помощи de minimis за производителите на грозде, картофи, малини, оранжерийна продукция и тютюн и за животновъдите и производителите на пчелен мед; облекчение на изискванията по интервенциите по Стратегическия проект по ОСП предвид на доказване на създадената продукция по интервенциите за обвързано с производството подкрепяне. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР