Земеделието е приоритет за Европейската комисия. Предприели сме мерки, които

...
Земеделието е приоритет за Европейската комисия. Предприели сме мерки, които
Коментари Харесай

Пиер Баску: Работим за по-евтина енергия за земеделците

Земеделието е приоритет за Европейската комисия. Предприели сме ограничения, които могат да оказват помощ на всички страни членки. Работим за това да се поправят цените на силата за земеделците.

Това съобщи Пиер Баску от Главна дирекция земеделие и развиване на селските региони в отговор на въпрос на участници във форума "Кризата и Зелената договорка. Време е за бързи решения в земеделието ", който е част от националната акция "Да! На българската храна ". Събитието се излъчва онлайн на standartnews.com. "Следим Инструментите във всички страни членки за понижаване на цените, които идват като тежко задължение върху производителите ", уточни Пиер Баску.

Той показа Зелената договорка, която е една от шестте съществени цели на Комисията, дружно с резистентност и климатична индиферентност. "Това е нова тактика на напредък - да трансформираме европейската стопанска система, която да бъде устойчива, дейно и климатично неутрална ", уточни Баску. По думите му, упоритостта на Европейска комисия е до 2030 година парниковите газове да са намалели с 50%.

Работя с Европейската комисия 35 година и земеделието постоянно е било наш приоритет, уточни Баску. По думите му и в този момент упоритостта на Европейски Съюз е да окаже поддръжка за прехода, пред който са изправени всички браншове от земеделието. "Работим за смяна малко по малко и се надяваме, че всички старания ще да дадат ползотворни резултати ", съобщи той.

"Земедлието пострада освен в Европа, само че и на международно равнище доста, по-тежко в сравнение с през последните 30 години. Трябва да понижим товара и бремето, които носят земеделците ", сподели още Баску.

.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР