Зеленски поръча да бъдат заменени всички областни военни комисари с

...
Зеленски поръча да бъдат заменени всички областни военни комисари с
Коментари Харесай

Чистката сред украинските военни комисари и перспективите на ВСУ: Новият ход на Зеленски обрича Украйна

Зеленски поръча да бъдат сменени всички регионални военни комисари с някогашни фронтовици, които са получили ранения или увреждания и към този момент не са годни за фронта. Той разпореди осъществяването на тази задача на Залужни.

В съветските медии огромно внимание беше обърнато точно на обяснението за тази мярка, което самият Зеленски акцентира: военните комисари бяха прекомерно корумпирани.

Веднага си спомниха, че напролет на 2024 година на Зеленски би трябвало да организира избори и взеха решение, че той по този начин се приготвя за тях. Въпреки че конституцията не разрешава провеждането на избори при военно състояние. И тъкмо това състояние в конституцията Зеленски не намерява да нарушава.

Не мисля, че той има съображение да се опасява от излизане на някоя политическа мощ, която може да изисква и да реализира анулация на военното състояние. Интензивни бойни дейности се организират на огромна част от територията на Украйна. Киевският режим не има намерение да се съобщи.

Обществото е пропито с военна агитация, а последователите на различни визии споделят мненията си един с различен в пандиза или в емиграция.

Всеки, който опита да излезе с искане за анулация на военното състояние, неотложно ще бъде упрекнат от СБУ в държавна измяна и ще бъде заключен, без право на гаранция до съд (ако съдът се случи, защото мнозина го чакат години, или просто умират в затвора).

Също по този начин споделят, че става въпрос за конкуренция сред близките на Зеленски и военните комисари за финансовите потоци. Не съм чувал по-смешни версии.

Първо, тези, които могат да решат въпроса посредством офиса на Зеленски, по принцип няма да отидат при военните комисари. Само офисът може да подсигурява свободен излаз от страната и неналичието на интерес от СБУ и Гранична работа (които, апропо, имат свои финансови потоци и свои тарифи).

Освен това малко на брой се обръщат непосредствено към регионалния боен комисар (това също е фаворизиран клас, въпреки и от втори ред). Повечето хора поддържат връзка с локалните военни комисари или постоянни чиновници във военните комисиони и гаранцията против мобилизацията се получава единствено за интервала на работа на съответния чиновник и единствено на територията, която той управлява.

Нека ви напомня, че украинските военни комисари не се тормозят за мястото на регистрация на мобилизираните. Те ги залавят даже на автомобилните пътища, при прекосяване от област в област, и ги изпращат непосредствено на фронта. Често те съумяват да загинат преди роднините им да научат къде са изчезнали.

На второ място, в случай че ставаше въпрос за пари, на Зеленски щеше да му е задоволително да уточни сумата, която военните комисари би трябвало да предават нагоре, и тя просто би била включена в цените.

В реалност пред нас е същински опит да се промени катастрофичната обстановка за ВСУ, когато загубите нарастват доста по-бързо от новите попълнения, и армията просто не съумява да възвърне бойната дарба на разрушените елементи (дори официално - посредством окомплектоване с необразован персонален състав).

Не е загадка, че сред Зеленски и Залужни има същото несъгласие, което Хитлер имаше с Манщайн, Клайст и множеството началници на вермахта (ОКВ. — Нем.).

Залужни, опирайки се на официални аспекти на военната просвета, упорства за маневрена защита, в границите на която задачата ще бъде не запазването на територия непременно, а причиняването на допустимо най-големи загуби на Водоснабдителна система РФ, до момента в който се резервира оптималната мощност на ВСУ.

Зеленски до последно по политически аргументи (необходимостта да стимулира Запад да продължава и даже да усилва доставките на оръжие) настояваше за твърда защита непременно (по модела на Бахмут, където беше изгорена най-малко третина от украинския стратегически запас и който до в този момент отвлича основни сили от направлението на основния удар на ВСУ към Запорожие).

Все отново в този момент, след загубите на ВСУ и внезапното понижаване на качеството на настоящата войска, към външната политика на Зеленски се прибавя и чисто боен претекст.

Украинското командване няма убеденост, че ВСУ ще могат да преминат от опитите за образуване на нахлуване към защита без разрушение на фронта. Така че обстановката е почти същата, както беше за германците през 1941 година край Москва - или всичко, или нищо.

Докато немските войски се опитваха да настъпят, запазваше се ефимерен късмет да пробият защитата на РККА и на " финален мирис " да победят в борбата. Веднага щом те се умориха и пробваха да спрат, стана ясно, че прекосяването към защита не е толкоз елементарно - фронтът стартира да се движи на запад.

В последна сметка даже множеството немски генерали признаха, че групата армии " Център " беше избавена от заличаване през зимата на 1941-1942 година с помощта на заповедта на Хитлер, забраняваща всяко оттегляне и дословното й осъществяване от Модел, който по време на най-силната оперативна рецесия пое командването на 9-та войска, намираща се на най-опасния сектор на фронта и съумя да стабилизира обстановката.

Но Зеленски няма Модел или 9-та войска, а ВСУ, макар опитите да се асоциират с Вермахта, са бледа подигравка на немската войска, която през 1941 година към момента беше най-силната войска в света - чудесно готова, стимулирана и смъртоносно рисков съперник.

Опитът за прекосяване към защита след несполучливо нахлуване е гибелен за ВСУ. Затова настъплението би трябвало да продължи, до момента в който попълненията не приключат и армията не може да продължи напред.

Квази-настъплението на ВСУ отсрочва момента на злополуката и дава вяра, че събитията ще се трансформират по някакъв метод и идващото " знамение на Висла " ще избави бандеровците от ужасния край.

В реалност, в този миг " настъпателната " идея на Зеленски в действителност е по-близка до действителността, в сравнение с " отбранителната " на Залужни. Но Залужни имаше безапелационен мотив, който изцяло разрушаваше модела на военни дейности, който Зеленски и неговата екипа защитаваха.

За " нахлуване " са нужни хора, а хората започнаха да свършват. С изчерпването на запасите на пушечно месо трябваше да се изчерпа и работоспособността на концепцията на Зеленски.

Както постоянно се случва в такива случаи, Зеленски и неговата екипа откриха напълно политическо решение на обстановката. Те поръчаха на Залужни да назначи нови военкомове на мястото на тези, които провалиха мобилизацията.

Нека напомня, че от юни Зеленски искаше всеки месец (юни и юли) да се набират 100 хиляди нови мобилизирани за армията, с цел да попълни загубите и да сътвори нови войскови формирования. Обаче през два месеца съумяха да вкарат в деяние едвам към 70 хиляди души. Като броят на недоволствата за приканване на хора с епилепсия, инвалиди, хора, които към този момент са изгубили част от тялото си на войната, полуслепи и по този начин нататък, нараства, а младите и уверени нацисти съвсем изчезнаха от видеоклиповете на ВСУ, оповестени в обществените мрежи, и бяха сменени от оплакващи мъже, на възраст над четиридесет или даже над петдесет години.

С такива индикатори по готовност не можеш да водиш война дълго време. В началото на август Зеленски направи показателни уволнения на двама военкома и изиска през август да се призоват 200 хиляди души. Официални украински данни за прикани към момента няма, най-вероятно те и няма да бъдат оповестени, само че мисля, че августовските резултати, в случай че са разнообразни от тези през юли, то са по-лоши.

Сега обаче за попълването на армията Залужни ще дават отговор военкомите, назначени от Залужни. Ако те се окажат толкоз корумпирани, колкото и предшествениците им, цялата виновност е върху Залужни.

Но Зеленски не инцидентно искаше да бъдат назначени за военни комисари не просто фронтовици, а ранени фронтовици. Има късмет комисаря-доброволец, преди да се отдаде на жаждата за облага, да опита да задоволи възприятието за възмездие към тези, които са си седели задните редове, до момента в който той е бил в окопите без промяна и е губил " братята по оръжие " в боевете.

Новите ръководители постоянно се пробват да покажат резултат при започване на своя мандат, тъй че за известно време индикаторите на мобилизацията в Украйна могат да се подобрят. Особено когато за тази цел още веднъж се вършат промени в законодателството, в това число предложение дамите на възраст за призов да бъдат неразрешени за излизане от Украйна.

Може би по този метод се пробват да предотвратят мъжете да напущат страната, като се показват за дами, само че е по-вероятно, че желаят да употребяват дамите за попълване на ВСУ, когато мъжете свършат.

В момента в Украйна има 43 хиляди дами на военна работа. Според оповестената от американците бройка на ВСУ към юли, това е на всеки десети или на всеки девяти. Изглежда, че процентът на дамите в редиците на ВСУ може внезапно да нарасне, в това число и в бойните елементи, непосредствено в окопите на първа линия.

Ако хитростта на Зеленски с военните комисари успее, това ще значи, че с цел да разбие ВСУ, съветската войска ще би трябвало да убие не половин милион, а до милион мобилизирани украинци (приблизително същият брой ще станат инвалиди). Въпреки това, това евентуално няма да помогне доста на Зеленски, защото колкото по-лошо е качеството на попълненията, толкоз по-бързо и безсмислено те умират.

Но на него не му пука - той желае просто да издържи още един ден и още една нощ.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР