Зелените територии в София са на изчезванеВ парка “Заимов отново

...
Зелените територии в София са на изчезванеВ парка “Заимов отново
Коментари Харесай

Писоар в парка Заимов ще става банков клон

Зелените територии в София са на изгубване

В парка “Заимов ” още веднъж се строи. Отдавна неработещата и единствена социална тоалетна се “реконструира ” в банков клон на два етажа, пишат от сдружението " Спаси София ". Заменена по времето на Софиянски против апартамент в Люлин, с бонус - безсрочно право на градеж върху 50% по-голяма повърхност, тази тоалетна е индикативен образец за пълзящото асимилиране на зелените площи в града.

След приватизирането ѝ, тя е препродавана неведнъж, до момента в който най-после не се снабдява с позволение за градеж на " банков клон ", издадено от основния проектант на регион Оборище. Малко преди разрешението за градеж да изтече, то е презаверено с предлог, че още веднъж ще се прави смяна в предназначението - този път за “бистро и бърза закуска ”.

Всяка година нови и нови части от парковете се застрояват и до момента в който популацията на София нараства с бързи темпове, зелените територии изчезват необратимо. Огромни площи от парковете ни са частна благосъстоятелност, добита след далавери и схеми, включващи и общинските управления през годините, настояват още от " Спаси София ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР