Зелената светлина на светофара е за прибиране вкъщи, а червеното

...
Зелената светлина на светофара е за прибиране вкъщи, а червеното
Коментари Харесай

Светофари в Турция казват „Отиди си вкъщи” и „Стой вкъщи”

Зелената светлина на светофара е за прибиране у дома, а аленото е за оставане вкъщи. През последните два дни светофарите в огромни турски градове примигват с тези известия, написа в. „ Сабах ”.

Правителството в Анкара подреди оставането у дома, само че в случай че това въпреки всичко не е било чуто, посланието идва от светофарите. В Турция по обществените медии, по тв приемниците, на екрана на мобилния телефон, повсеместното известие мига като предизвестие, с цел да не се популяризира новият ковид.

Вярно е, че все по-малко хора излизат, вслушвайки се в предизвестията на държавното управление, само че към момента има, въпреки и стеснен, трафик по улиците. Поради което локалните администрации сметнали, че светлините ще припомнят на хората да останат вкъщи. “Предполага се, че светофарите ще разсънят съзнанието за актуалната обстановка и стимулират хората да останат вкъщи ”, съобщи шефът за придвижване в общината в Сакария Мурат Пехливан пред немската организация ДПА..

Светлините бяха инсталирани в четвъртък на пет кръстовища с огромно натоварване в центъра на града, в това число наоколо до джамия и социална болница. За пешеходци с повредено зрение, записаното известие предизвестява хората да поддържат разстояние, когато чакат на алена светлина. Когато става зелено, се чува: „ Вече можете да преминете през улицата. Останете у дома за здравето си. “ На тези кръстовища са инсталирани и дезинфектанти.

Пехливан сподели, че общината е получила позитивни мнения за тази самодейност. Засега към момента няма концепция какво да демонстрира или приказва жълтото на светофарите, само че Пехливан споделя, че към този момент се появяват оферти с възприятие за комизъм от рода на „ Излез малко на пресен въздух ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР