Зелен автомобил "Ролс-Ройс", принадлежал навремето на холивудската екранна икона Елизабет

...
Зелен автомобил "Ролс-Ройс", принадлежал навремето на холивудската екранна икона Елизабет
Коментари Харесай

Продадоха на търг Ролс-Ройса на Елизабет Тейлър за почти 2 млн. долара

Зелен автомобил "Ролс-Ройс ", принадлежал преди време на холивудската екранна икона Елизабет Тейлър, беше продаден на търг в Ню Йорк за 520 000 $, съобщи ДПА.

Возилото, известно като "Зелената богиня " измежду легионите фенове на Тейлър, е продадено на поискал анонимност покупател, оповестяват уредниците на търга от аукционна къща "Гърнсис ", които чакаха за него да бъде платена до четири пъти по-висока сума.

Боядисан по избор на Елизабет Тейлър в обичания й зелен цвят, автомобилът е забелязван на снимачната площадка на кино лентата "Клеопатра " в Рим.

Актрисата получава возилото през 1960 година от тогавашния си брачен партньор Еди Фишър и го стопанисва в продължение на близо 20 години. В края на 70-те години негов притежател става калифорнийският колекционер Карл Кардел.

Кардел е споделил за "Ню Йорк таймс ", че не е сигурен дали Елизабет Тейлър в миналото е карала автомобила си "Ролс-Ролс ", макар че го е имала толкоз дълго време. "Не мисля, че тя е имала шофьорска брошура ", споделя колекционерът.

Elizabeth Taylor's custom convertible could fetch up to $2 million https://t.co/OyTsZYF8DS
— CNN International (@cnni) August 1, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР