Здравословните храни са богати на различни хранителни вещества. Повечето от

...
Здравословните храни са богати на различни хранителни вещества. Повечето от
Коментари Харесай

Здравословните храни, които трябва да консумирате ежедневно

Здравословните храни са богати на разнообразни хранителни субстанции. Повечето от тях нормално понижават риска от разнообразни болести, като в същото време не съдържат прекомерно доста калории.

Представяме ви 6 суперхрани, които да добавите към всекидневно си хранене:

1. Горски плодове

Горските плодове съдържат огромно количество фибри. Те оказват помощ за поддържането на здрава храносмилателна и сърдечно-съдовата система. През зимата може да си купите замразени горски плодове без подсладители. Малините съдържат доста фибри, боровинки са богати на антиоксиданти, а ягодите - на витамин С.

ТОП СЪВЕТ: Добавете горски плодове към смутита, овесени ядки или кисело мляко. Изборът е ваш!

2. Яйца

 Яйцата са храна за всеки ден

Яйцата са източник на първокачествен протеин. Едно яйце има към 70 калории и 6 g протеин. Освен това яйчните жълтъци съдържат лутеин и зеаксантин - два антиоксиданта, които оказват помощ за положително очно здраве. Всъщност съгласно някои проучвания тъкмо тези антиоксиданти понижават риска от слепота при хора над 50 години. Знаехте ли, че познатото на всички ни яйце е толкоз значимо за здравето ни?

ТОП СЪВЕТ: Начините са подготвяне на яйца са многочислени - варени, бъркани, пържени или на очи. Доверете се на усета си!

3. Чай

 Пиене на чай всеки ден

Проучванията демонстрират, че постоянното пиянство на чай може да понижи риска от Алцхаймер, диабет и някои типове рак, както и да помогне за заздравяването на зъбите, венците и костите. Чудите се каква е повода за това? Чаят е богат на антиоксиданти, наречени флавоноиди. Независимо от типа на чая, пробвайте се да увеличите до най-много количеството на флавоноиди в тялото си.

ТОП СЪВЕТ: За най-хубав резултат консумирайте чая топъл. Ако го предпочитате леден, прибавете малко лимонен сок, който ще помогне за запазването на флавоноидите.

4. Ядки

 Ядките са суперздравословна храна

Ядките са източник на полиненаситени мазнини и магнезий - две значими хранителни субстанции за здравето на сърдечно-съдовата система, както и за битката против диабета. Антиоксидантните съединения, съдържащи се в ядките, могат да понижат износването и свободните радикали в организма ви, което на собствен ред може да понижи риска от рак. Освен това ядките подтикват здравето на чревната флора.

ТОП СЪВЕТ: Добавете ядки към салати, палачинки, кисело мляко, марината за риба или месо.

5. Овес

 Здравословните храни, които да ядем всекидневно Снимка: Стоянка Русенова

Консумирането на повече овес способства за увеличение на фибрите, които са извънредно значими, в случай че желаете здрава чревна флора и фина талия. Нещо повече, овесът понижава риска от сърдечно-съдовите болести.

ТОП СЪВЕТ: Можете да хапвате овес за закуска, обяд или вечеря. Добавете го към салати, смутита или кисело мляко.

6. Спанак

 Яжте спанак всекидневно

Спанакът е богат на значими хранителни субстанции: витамините А, С и К, както и фибри, желязо, калций, калий, магнезий и витамин Е. Изследванията откриват, че консумирането на повече зеленчуци като спанак може да ви помогне да отслабнете по-лесно и да намалите риска от диабет и рак.

ТОП СЪВЕТ: Добавете спанак към салати, бъркани яйци, пици и сосове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР