Здравното министерство вече съобщава колко от хоспитализираните и починалите с

...
Здравното министерство вече съобщава колко от хоспитализираните и починалите с
Коментари Харесай

Здравните власти вече съобщават и броя на починалите ваксинирани срещу COVID-19

Здравното министерство към този момент оповестява какъв брой от приетите в болница и умрелите с COVID-19 са със приключен имунизационен курс . Това оповестяват от ведомството, като прецизира, че по този начин се обогатява информацията в основания профилиран раздел за имунизациите против коронавирусната зараза в Единния информативен портал за битка с COVID-19. Целта е до хората да доближават тествани и надеждни данни от достоверни източници, допълват от министерството.

В раздел „ Актуална статистика в България “ жителите могат да видят какъв е процентът умряли със приключен имунизационен курс от общия брой смъртни случаи както за самия ден, по този начин и за интервал от 7 или 14 дни. Друга информация демонстрира приетите в болница , които с COVID-19 съгласно имунизационния им статус, както и тези, настанени в структури за интензивно лекуване.

Достъп има и до информацията за броя на имунизираните със приключен имунизационен курс за COVID-19 , разграничени по възрастови групи . Справка отразява общия брой сложени дози ваксини против COVID-19 по области за даден интервал (за деня, за 7 дни или за 14 дни).

Напълно налична е и информацията за броя направени PCR проучвания и бързи антигенни проби , за доказаните случаи и заболяемостт от COVID-19 по области и в страната като цяло, относителния дял на позитивните случаи по отношение на общия брой направени проби. На портала са оповестени данни и за умрелите, и за смъртността от COVID-19 по области , и за страната за 7-дневен или 14-дневен интервал.

Информацията е налична:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР