Здравното министерство стимулира ваксинацията у нас със снимки и колажи

...
Здравното министерство стимулира ваксинацията у нас със снимки и колажи
Коментари Харесай

МЗ стимулира за ваксинация с колажи. Коментари: Това е безсмислена кампания

 Здравното министерство подтиква имунизацията у нас със фотоси и колажи в обществените мрежи. На тях се вижда по какъв начин наподобява животът на неимунизираните и на имунизираните, а публикуването им се трансформира в обект на разнопосочни мнения и смешки.

Снимки на неимунизирани и имунизирани хора. Едните - тъжни, заболели и самотни. Другите - здрави, радостни и купонясващи. Целта - здравното министерство желае да подтиква имунизацията у нас.

" Това няма да ги накара да се имунизират, тези фотоси са доста негативни. Като съпоставяне е доста добре направено, то е ясно човек какво ще разбере. По-скоро хората ще се засмеят, само че не мисля, че ще изискат да се имунизират ", разясняват консуматори от обществените мрежи.

Хасан и приятелите му са от Англия. И тримата са имунизирани.

" Не желая да звуча клиширано, само че посланието би трябвало да бъде по-позитивно, а не: " ти ще влезеш в болница, в случай че не се ваксинираш ". Трябва да ги мотивирате, не да ги плашите ", счита Базе.

Според специалисти, в основата на тази акция стои точно страхът. Тя би могла да е потребна, в случай че е навременна.

" В тази обстановка, освен това въодушевление на всеобщата аудитория, такава акция е просто безсмислена. Такъв вид акция се употребява върху кутии за цигари за да откаже хората. Много ми е забавно по какъв начин хората, които са правили тази акция... вземат същия модел, с цел да приканват ", счита експертът по обществена връзка Любомир Аламанов.

А тези колажи се трансфораха в обект на смешки в обществените мрежи. От здравното министерство дадоха отговор за NOVA, че нямат средства за акции. За тези колажи се грижи екипът във ведомството.

Вчера здравният министър прикани сътрудниците си медици да потвърдят, че са единни. Експерти правят оценка жеста като просрочен.

" Това, което се случи през вчерашния ден е доста красиво, това е символен жест, само че да правиш символни жестове, когато се чакат съответни дейности – в някакъв смисъл дори е насмешка към хората ", счита специалистът по медии и публицистика доцент Георги Лозанов.

Решението - законно говорене с обстоятелства, с цел да се върне доверието в институциите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР