Здравното министерство незабавно да изготви поръчка и спешно да бъде

...
Здравното министерство незабавно да изготви поръчка и спешно да бъде
Коментари Харесай

АБВ апелира МЗ да купи липсващи у нас лекарства срещу COVID-19

Здравното министерство неотложно да изготви поръчка и незабавно да бъде закупен медикаментът Sotrovimab от 500 мг., молят от АБВ. Към момента това е единственият научно потвърден медикамент, който реализира триумфи в лечението против Омикрон, съобщи пред публицисти доктор Емил Стоименов от Народно събрание на партията. Той разясни, че става въпрос за нов тип моноклонално антитяло, което  все още е единственото моноклонално антитяло, което се ползва сполучливо за лекуване на разновидността Омикрон.

В България са налични две други моноклонални антитела, които обаче не са посочили задоволително успеваемост при лекуването на Омикрон, уточни Стоименов и акцентира, че в страните, където този вид на ковид доминира, медикаментите, които имаме налични в България, не се предлагат за приложимост. " Навременната поръчка на новото лекарство Sotrovimab изрично е нужна за по-успешната терапия на болните ", акцентира специалистът.
Д-р Стоименов от АБВ с съответно предложение по кое време да бъде спряно тестването за ковид на учениците (ВИДЕО)
Отпадане на тестванията за ковид за най-малките (от I до IV клас), в случай че заболеваемостта от COVID-19 остане на равнище и близка до 0,04%...
Прочети повече
Да бъдат обновени управленията за лекуване на  COVID-19 и изпратени до общопрактикуващите лекари и всички работещи в ковид-отделения, с цел да се работи, според най-новите условия и рекомендации за лекуване на разновидността Омикрон, упорстват още от АБВ. Към момента се работи по остарели рекомендации, уточни доктор Стоименов и добави, че в предлагането към министър Сербезова са включени и настоящите рекомендации на американския здравен департамент.

От АБВ упорстват още Министерство на здравеопазването да каже по кое време ще бъде разполагаем в България и различен, утвърден в Съединени американски щати медикамент - Paxlovid, който е на компанията Pfizer, защото той също е сега в международните рекомендации за лекуване.

Д-р  Стоименов акцентира, че тези лекарства би трябвало да бъдат прилагани единствено и само по лекарско наставление, тъй като има строги индикации за тяхната приложимост. " Тези лекарства да вземем за пример са несъвместими с други медикаменти, които всеобщо се одобряват, да вземем за пример за разреждане на кръвта и могат да причинят нежелани лекарствени реакции ", предизвести той.

Много значимо е Министерство на здравеопазването да ни заяви по какъв начин ще бъдат разпределяни тези лекарства, каква ще им бъде цената и кой ще я заплаща, сподели още доктор Стоименов. 
АБВ: Учениците от горните класове - неотложно в клас и без тестване на дребните
Учениците от горните класове неотложно да се върнат в учебно заведение и да се спре тестването на класовете от първи до четвърти, упорстват от А...
Прочети повече
 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР