Здравното министерство даде разрешение да бъдат допуснати повече фенове на

...
Здравното министерство даде разрешение да бъдат допуснати повече фенове на
Коментари Харесай

Държавата разреши до 21 000 фенове на финала за купата

Здравното министерство даде позволение да бъдат позволени повече почитатели на финала за Купата на България, в сравнение с настоящите разпореждания сега позволяват. Министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров се съгласи потенциалът на националния стадион " Васил Левски " да бъде напълнен на 50%, т.е. да има малко над 21 000 фенове (седящите места на стадиона са 43 358). Мачът сред " Арда " и " ЦСКА-София " е на следващия ден от 19:30 ч. и ще бъде излъчен по " Диема спорт ".

Правилата, написани от предходния министър - проф. Костадин Ангелов, разрешаваха до 1000 души на естрада, което означаваше, че на четирите бранша на стадиона ще могат да влязат общо 4000 фенове, т.е. по 2000 на отбор-финалист. От " ЦСКА-София " обаче незабавно започнаха да договарят за допускане на изключение за финала, защото полагаемите 2000 пропуща са извънредно незадоволителни, поради големия интерес от страна на почитателите на тима.

Разрешението от министър Кацаров обаче пристигна едвам през днешния ден след среща сред него изпълнителния директор на " ЦСКА-София " Пламен Марков, админът на клуба Димитър Вутов и тарторът на агитката Иван Велчев. Всичко това обаче се случи само ден преди мача, което ще наложи незабавни дейности във връзка с отпечатването и разпространяването на билети. Подробности за продажбата се чакат в идващите часове.

" Срещата беше мното къса, ползотворна. По общо виждане на нас като управление на ЦСКА, на фенската организация, в това число и на министерството на опазването на здравето се взе решение да бъде отворен капацитетът на стадион с 50% от опциите. Ние сме удовлетворени. Благодаря на служебния министър на опазването на здравето за този компромис, за този жест. Надявам се, че няма да разочароваме това доверие. Радваме се за хората, които ще могат да посетят този мач, тъй като има сериозен интерес. Надявам се Професионалната футболна лига да се оправи на време като уредник. Ние ще контактуваме с управлението на професионалната лига, билетите да бъдат отпечатани и да бъдат пуснати в продажба. Ние желаехме такава среща да има и по-рано, само че тя не зависи от нас. Има органи, които вземат решение това. Има 24 часа, които са разполагаем. Билетите ще бъдат продавани евентуално и по касите на " Васил Левски ", разяснява след края Пламен Марков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР