Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов нареди нова заповед,

...
Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов нареди нова заповед,
Коментари Харесай

Ангелов издаде нова Ковид заповед

Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов подреди нова заповед, обвързвана с битката с разпространяването на Ковид-19.

Считано от понеделник, 19 април, визитите в детски центрове, клубове и други, предоставящи проведени групови услуги за деца, се позволяват при потребление на не повече от 50% от потенциала на помещението и носене на защитни маски за лице от личния състав. Това подрежда министърът на опазването на здравето с издадена през днешния ден заповед.

Със същата заповед се позволява провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, състезания, образования, тимбилдинги, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма, при потребление на не повече от 50% от потенциала на пространствата, съблюдаване на физическа отдалеченост от 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от участниците.

Провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, театрални прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство) се позволява при потребление на не повече от 50% от потенциала на пространствата. Същото важи за визитите във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

До 27 април прекратени остават груповите туристически пътувания с проведен превоз в страната и в чужбина и груповите визити на туристически обекти в страната. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР