Здравният министър проф. Асена Сербезова временно е спряла изпълнението на

...
Здравният министър проф. Асена Сербезова временно е спряла изпълнението на
Коментари Харесай

Проф.Сербезова временно спря сливането на Педиатрията и болница Лозенец

Здравният министър проф. Асена Сербезова краткотрайно е спряла осъществяването на решението за вливането на сдружението на болница " Лозенец " в сдружението на Специализирана болница за интензивно лекуване по детски заболявания " Проф. Иван Митев ". Това разгласи персонално тя пред участниците в срещата Powers Summit, проведена от Фондация Webit и Атлантическия клуб в България. Срещата, наречена още и " Българският Давос ", събира на едно място представители на властта, бизнеса и гражданския бранш. 

" Ръководствата на двете лечебни заведения са известени ", добави министър Сербезова.

По думите й, предстоят срещи с всички заинтригувани страни по проблема, само че първата среща ще бъде с Медицинския факултет към Софийския униреститет " Св.Климент Охридски ", в който бяха прекратени занятията на студентите. 

" Искам да бъда разбрана вярно. Решението все още е да бъде спряно сливането до изясняване на събитията. Аз съм длъжна, като нов министър на опазването на здравето, да се срещна с всички условия, да изслушам всички заинтригувани страни ", разясни тя, представена от БНР. 

С протокол № РД 16-694 от 8 декември 2021 година някогашният към този момент министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров преобразува МБАЛ " Лозенец " посредством вливане в СБАЛ по детски заболявания " Проф. Иван Митев ". За тази цел с т. 1 от протокола министърът приключва МБАЛ " Лозенец ". Последваха митинги - на медици от самата болница, на студенти и преподаватели. Казусът със сливането докара и до прекъсване на занятията в Медицинския факултет на Софийския университет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР