Здравният министър проф. Асена Сербезова е получавала заплахи. Това разкри

...
Здравният министър проф. Асена Сербезова е получавала заплахи. Това разкри
Коментари Харесай

Заплахи към министър! Сербезова проговори

Здравният министър проф. Асена Сербезова е получавала закани. Това разкри самата тя в изявление за Нова тв.

Получавам позвънявания и закани за това, че влизам в забавна борба и какви скъпи качества имат този или оня. Ще си потърся правата, въпреки че кого да уведомя - тази прокуратура, която ми образува инспекция за две изявленията, попита проф. Сербезова. Тя посочи, че не е получавала закани за живота си. Бяха за здраве и за мои близки, сподели министърът.

Заплахите са по друго време, имах такива и месец, преди да стъпя като министър на опазването на здравето, добави тя.

Министърът на опазването на здравето даде детайлности за одитите на лечебните заведения, които направи. Заради инспекцията на " Света Екатерина " се заприказва за освобождението на шефа й проф. Генчо Начев.

В тази болница нарушаването е сключването на цивилен контракти за период от 3 година, което е затулен трудов контракт. За интервала от декември 2021 година до 31 март 2022 година за 3 месеца отговорностите са нарастнали с 3 милиона, сподели проф. Сербезона

Няма вътрешен одит 12 година, а се заплащат заплати, добави тя. Но не отговори непосредствено дали ще бъде уволнен проф. Начев. Ще бъдете известени, в случай че и когато това се случи, сподели единствено Сербезова. Но добави, че от 2008 година " Света Екатерина " е проверявана единствено един път, за разлика от други лечебни заведения, които са проверявани по 3 пъти.

За инспекцията на „ Пирогов ” Сербезова също сподели, че няма обвинявания, единствено обстоятелства. Проф. Поромански също е нараснал отговорностите като ръкововодител на болничното заведение. Коронавирус беше за всички, а има такива ръководители, които са понижили отговорностите си, разяснява Сербезова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР