Здравният министър на Румъния Виктор Костаке подаде оставка на фона

...
Здравният министър на Румъния Виктор Костаке подаде оставка на фона
Коментари Харесай

Румънският здравен министър подаде оставка

Здравният министър на Румъния Виктор Костаке подаде оставка на фона на епидемията от Covid-19, която лиши живота на 17 румънци досега, предава Българска телеграфна агенция. Премиерът на северната ни съседка Лудовик Орбан заяви за подадената оставка през днешния ден в изказване от двореца Виктория (Министерски съвет). Орбан прецизира, че решението на здравния министър е взето по персонални и професионални аргументи, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

За министър на опазването на здравето министър председателят Орбан ще предложи  досегашния държавен секретар във ведомството Нелу Татару.

Премиерът изрази страдание за оставката, само че добави, че демонстрира схващане и благодари на Костаке за положителното съдействие през петте месеца, през които е бил на този пост.

Вчера подалият оставка здравен министър Виктор Костаке заяви, че е подготвил протокол за новаторска стратегия, посредством която да бъдат тествани за ковид всички поданици на Букурещ посредством мобилни екипи по метода от врата на врата. Неговата самодейност провокира и многочислени рецензии, показва осведомителният уебсайт Зиаре.

Според мнозина приоритет при тестване би следвало да имат медицинските фрагменти и жителите на град Сучава, където досега са регистрирани най-вече жертви на ковид.

По последни данни броят на жертвите на Covid-19 в Румъния са 17, а броят на инфектираните - 906. Страната вкара изключително състояние на 16 март.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР