Здравният министър Кирил Ананиев предложи да се удължи извънредното положение. "Епидемията

...
Здравният министър Кирил Ананиев предложи да се удължи извънредното положение.
"Епидемията
Коментари Харесай

Ананиев обясни защо е толкова важно да се удължи извънредното положение

Здравният министър Кирил Ананиев предложи да се удължи изключителното състояние.

"Епидемията от ковид е тежка и изключителна обстановка. Това обосновава въвеждането на високозначими ограничения. Предлагам Народно събрание да одобри удължаването на изключителното състояние до 13 май 2020 година и предложение на Народно събрание да разпореди на Министерски съвет да предприеме всички ограничения зя преодоляване на обстановката ", разяснява Кирил Ананиев.

"От началото на 2020 година до 1 април са обявени повече от 853 000 случая на инфектирани и 41 000 умряли от ковид. Броят на случаите в Европейски Съюз набъбнаха през последните 3 дни и надвишиха броят в Китай и Съединени американски щати. Това прави нашият континент най-засегнат ", съобщи здравният министър от парламентарната естрада.

"За последната седмица имаме умерена заплаха за общността и доста висока за хората с хронични болести. За общността този ритъм може да е резервира, в случай че имаме твърди ограничения ", разкри Ананиев.

"Нашата страна се бори с всички старания, като измеренията на рецесията не могат да бъдат оценени ", съобщи здравният министър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР