Здравният министър Христо Хинков призна, че е бил пред дилема

...
Здравният министър Христо Хинков призна, че е бил пред дилема
Коментари Харесай

БОМБА! Здравният министър пред дилема за оставката си заради Денков. Пандов: Подавай я!

Здравният министър Христо Хинков призна, че е бил пред алтернатива за оставката си поради кадрови решения на премиера Николай Денков по отношение на екипа му в Министерството на здравеопазването. В предаването на Люба Кулезич по телевизия Евроком той изясни, че назначението на единия му заместител – проф. Илко Гетов е на министър-председателя.
„ Илко Гетов е предопределение на премиера и аз нямам доста огромни лостове и благоприятни условия да въздействам върху това. Аз съумях да осигуря двама зам. министри, които са мой избор и един, шефът на кабинета, както и още няколко лица, които са на по-ниски позиции. Дилемата ми в тази обстановка е дали аз да си подам оставката или да се боря с решенията на държавното управление, в лицето на премиера “, съобщи Хинков. Той не скри разочарованието си от махането на другия му заместител – Бойко Пенков, който бил един от двамата, определени от самия него.
„ Премиерът има право да взема своите решение и аз би трябвало да реша за себе си дали да се преценявам с тези решения или да си подам оставката. Има граници, които може да се спазят, в противоположен случай ще си подам оставката “, повтори Хинков.
За премиера Денков здравният министър сподели, че продължава да работи с него, тъй като резервира здравия си разсъдък в тази „ психопатна среда, в която ние всички работим “.
Проблемът с фарма мафията може да се реши по систематичен и законов метод, регламентиран посредством наредби и дигитализацията на лекарствения поток от производителя, през вносителя, склададжията, здравната каса, до аптекаря и пациента. Трябва да има бистрота на този развой. Тогава може да има и реекспорт, нещата са елементарни, изясни Хинков.
Думите на министъра обаче жегнаха депутата на Политическа партия Васил Пандов, който в профила си във Facebook го окуражи да подаде оставка, откакто имал алтернативи.
„ Когато един министър има алтернатива дали споделя политиката на министър – ръководителя, който го е предложил за този пост, има единствено един заслужен ход – да си подаде оставката!
За страдание ще остане изгубеното скъпо време за промени на българското опазване на здравето “, написа той.
След това просторно разказва работата на Хинков
„ Мисля, че отговорът на алтернативата на министър Хинков не е сложен. Когато кажеш толкоз мощни думи, би трябвало да си подготвен да действаш. В противоположен случай, или не знаеш за какво си споделил това, или го правиш само, с цел да дестабилизираш държавното управление, като „ се бориш с решенията му “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР